Діловий туризм – це той різновид туризму, який перемогти не зміг навіть карантин, оскільки ділові поїздки неминучі. Можливо деякі компанії скоротили кількість відряджень, проте повністю скасувати їх – означає призупинити певні процеси бізнесу. Відповідно, попит на бізнес-готелі, які можуть надати всю необхідну інфраструктуру для важливих переговорів, залишається активним.

Концепція бізнес-готелів є однією з головних на ринку готельних послуг, це можна пояснити сформованим попитом на розміщення. Так, ділові поїздки складають більш ніж 50% з усіх у світі. Поїздки на відпочинок або лікування – понад 40%, на інші цілі припадає 10% від загального попиту.

Бізнес-готелі розташовані в усіх головних містах країн. Особливо багато їх у великих економічних центрах: Нью-Йорк, Сінгапур, Гонконг, Франкфурт, Шанхай тощо.

Особливості бізнес-готелю

Бізнес-готелі – це об'єкти, розташовані в центральних або ділових районах міст. Ділові люди, які є цільовою аудиторією таких готелів, цінують свій час, тому при виборі готелю керуються його розташуванням. Готелі бізнес-класу надають гостям професійне бізнес-обслуговування: від послуг трансферу до конференц-залу. Також у бізнес-готелях надають такі послуги, як доставка кореспонденції, організація ділових заходів за запитом, послуги перекладача, юриста тощо, замовлення квитків на будь-який різновид транспорту, а також обмін валют та прокат автомобілів.

Що стосується внутрішніх складових, такі об'єкти мають бути обладнані сучасною оргтехнікою, а також Wi-Fi-покриттям. Впровадження в готель будь-яких технічних новинок безсумнівно стане плюсом і може зіграти вирішальну роль під час вибору гостем саме цього готелю.

Для успішного обслуговування постояльців бізнес-готелі мають відповідати певним правилам:

Крім вищевказаних правил, готель, залежно від зірковості, має дотримуватися вимог сертифікації. Про них ми писали раніше.

Бізнес-готелі та коронакриза

На готельній галузі карантин відбився сповна. Так, заповнюваність багатьох готелів в Україні впала, особливо це стосується нетуристичних міст. Кількість іноземних гостей значно скоротилося, проте внутрішній туризм мав місце бути, особливо влітку. Головним туристичним напрямком була Одеса.

Однак готельєри розуміють, що в умовах пандемії їх об'єктам необхідні зміни  – той формат, який буде залучати гостей навіть в умовах карантину. Це стосується й бізнес-готелів, оскільки зараз, коли багато хто обирає онлайн-зустрічі, попит на конференц-зали та розміщення в таких об'єктах скоротився. Так, деякі бізнес-готелі замислюються про створення чогось спільного між готельним номером і офісом. У такому просторі можна буде комфортно жити, працювати і спати. А деякі й зовсім переглянули свою цільову аудиторію і почали віддавати частину своїх номерів у довгострокову оренду. Це користується попитом серед IT-фахівців і тих, хто працює дистанційно.

Український досвід бізнес-готелів

Під управлінням компанії Ribas Hotels Group перебувають такі бізнес-готелі в Одесі:

Ми знаємо все про проєктування, реалізацію та управління бізнес-готелем. Компанія Ribas Hotels Group надає управлінські, маркетингові, консалтингові та інші послуги в готельній галузі. За професійним підходом звертайтеся до Ribas Hotels Group!

Детальніше за посиланням про інвестиції в готельну нерухомість.

Підписуйтеся на наш блог, щоб залишатися в курсі головних трендів ринку гостинності України!