Готельний бізнес несе в собі безліч переваг і підводних каменів одночасно, які треба знати і враховувати, щоб уникнути матеріальних втрат перед початком вкладення. Якщо грамотно передбачити всі чинники, то готель буде приносити стабільний прибуток.

Однак перш ніж відкрити такий бізнес, треба зважити плюси, мінуси й ризики цієї галузі.

Переваги інвестування в готельний бізнес:

Недоліки інвестування в готельний бізнес:

Варто зазначити, що вищевказані чинники можна звести нанівець, грамотно склавши бізнес-план, розрахувавши бюджет і розумно підійшовши до підбору працівників.

Основні ризики в готельному бізнесі

При вході в будь-який бізнес необхідно «знати в обличчя» всі ризики, щоб бути готовим до вирішення можливих проблем. Серед ризиків у готельному бізнесі:

Основні етапи відкриття готелю

  1. Розробка концепції та бізнес-моделі готелю. На цій стадії ведеться дослідження ринку, розробляється концепція готелю, технології будівлі на проєктування. Також створюється архітектурний ескіз і формується фінансова модель.
  2. Супровід проєктування та будівництва проєкту. Цей етап передбачає передпроєктні, проєктні та будівельно-монтажні роботи. Також він включає комплектацію майбутнього готелю.
  3. Підготовка готелю до експлуатації та запуск. На цьому етапі формуються відділ кадрів і продажів, фінансовий та юридичний підрозділи, колектив PR та маркетингового відділів, які забезпечують безперебійну роботу об'єкта після запуску і при подальшому функціонуванні.

Українські реалії: нові можливості

Безумовно, відкриття готелю в Україні має свою специфіку. В умовах пандемії коронавірусу багато підприємців відклали ідею щодо відкриття готелю в довгу шухляду. Однак, незважаючи на карантин, в Україні продовжують відкриватися нові об'єкти. Зокрема, у грудні 2020 року в Буковелі відкрився готель Ribas Karpaty. Він користується активним попитом, отже, люди не перестали їздити на відпочинок, активно реанімуючи внутрішній туризм. Навпаки, ситуація з закриттям кордонів у більшості країн зараз дає можливість українським підприємцям показати новий рівень готельного сервісу в Україні.

За більш детальною консультацією щодо відкриття готелю звертайтеся до компанії Ribas Hotels Group, яка спеціалізується на управлінні готельною нерухомістюмаркетинговим просуванням готелю й консалтингу.

Подробнее по ссылке об инвестициях в гостиничную недвижимость.

Підписуйтеся на наш блог, щоб бути в курсі подій на ринку гостинності!