Гендиректор і засновник мережі готелів Ribas Hotels Group Артур Лупашко в колонці для MC Today ділиться десятьма речами, які мотивують його і можуть стати джерелами натхнення для читачів.

Рано чи пізно з цим стикається кожен. Втрата мотивації, апатія, депресія - що робити, якщо робити нічого не хочеться? Я визначив 10 речей, які мене мотивують. Ділюся ними з вами.

1. Мрія

У 8-му класі я став президентом школи. Мріяв про це. Сам ініціював цю «посаду», сам організував вибори і очолив. Так звані вибори проходили серед всіх учнів у школі. Так як прикладу такого в школі не існувало, впливати на будь-які процеси було неможливо. Тоді це був свого роду клуб, який складався з лідерів старших класів.

Зі школи був і залишаюся максималістом. Невдачі та складні життєві обставини намагаються мене протверезити, але думки про велику мрію надають сили рухатися далі. Мрія перетворює проблеми лише у швидкоплинні труднощі, які я вирішую або міняю своє ставлення до них.

2. Герої

У різні періоди життя мене надихали різні герої і видатні особистості. У шкільні роки я прочитав усі детективи Акуніна і був вражений Ерастом Петровичем Фандоріним. На світанку Ribas Ноtеls Group мене надихав Ізадор Шарп — засновник мережі готелів Four Seasons.

Мій батько завжди був і залишається для мене героєм. Світла пам'ять про нього спонукає щодня невпинно йти до своїх цілей і домагатися їх, щоб з гордістю носити його прізвище.

3. Перемоги

Навіть маленькі перемоги допомагають зарядитися мотивацією. Я рекомендую паралельно з великими цілями ставити собі дрібні — такі, яких можна досягти за місяць, тиждень або навіть за поточний день.

Встати о п'ятій ранку на «Магію Ранку» — маленька, але перемога, і ще мотивація на весь день. Так я почав своє 29-річчя. Написати статтю у свій блог, закрити завдання, яке «висить» невирішеним кілька тижнів, дочитати книгу, допомогти нужденним — чому не перемога?

4. Музика

Я прихильник рок-музики. Її енергія щоранку допомагає налаштуватися на драйвові справи, які чекають на мене.

Як правило, це добірка гітарної музики, панк та інді-року, російський і український рок. З останнього, що слухав, це Arctic Monkeys, The Killers, Kasabian, Red Hot Chili Peppers, Muse. А на роботі вмикаю радіо Ribas.fm.

5. Кохання

Це моє головне знаряддя. Воно наповнює силою тоді, коли я його дарую. Близьким, рідним, тій єдиній. Також я один з тих, хто переконаний, що великого чоловіка роблять великі жінки. Шерше ля фам.

6. Оточення

Людина — стадна тварина. Я з тих, хто цінує дружбу. Майже всі мої друзі з'явилися у моєму житті в шкільні та студентські роки. І я відчуваю справжню синергію в спілкуванні з ними. Вони вміють вислухати, просять поради, підтримують. Я отримую задоволення і надихаюся від почуття справжньої дружби.

Нове оточення, яке я щодня здобуваю, — це друга сторона. Я беру активну участь у бізнес-спільнотах та соціальних ініціативах. Я один з співзасновників соціального проекту 4City. Аналогічні проекти є у Франківську та Києві — Urban100 та Urban500. Є членом правління бізнес-клубу АБК, активним учасником Союзу Українських Підприємців (СУП) і ряду інших організацій.

Головна мета такої позиції — вбирати краще від оточення і заряджати себе енергією. За останні кілька років я познайомився з сотнями неймовірних людей, багато з яких стали для мене прикладом.

До слова, на останній зустрічі Одеського бізнес-клубу ми обмінялися візитками із міністром інфраструктури Володимиром Омеляном, а минулого тижня я взяв інтерв'ю для проекту «Лічка» у співвласника мережі кінотеатрів «Планета Кіно» Дмитра Деркача.

7. Сім’я

У мене велика сім'я: три брати, мама, бабуся, тітки і дядьки, куми. Всі дуже різні і живуть у різних кінцях України. Я не так часто спілкуюся і бачуся з ними, як хотілося б. Але однозначно, коли у мене на душі порожньо, поговорити з мамою, бабусею або побачити братиків — це бальзам.

А ще я з дивлюся із захопленням на сім'ї, які крізь десятиліття проносять любов, повагу і моральні цінності. Такими для мене є сім'ї Арутюнян (медичний дім «Одрекс») та Корінь (мережа готелів «Рута»). Ці сім'ї міцні і дружні у трьох поколіннях. І незважаючи на всі спокуси сучасного світу, бережуть сімейні цінності.

Цінуйте і бережіть своїх близьких.

8. Подорожі

Найкраще, що можна купити за гроші, — це можливість подорожувати. Я відвідав більше 20 країн світу.

Вбирати культуру різних народів, спостерігати за тим, як живуть люди з іншим менталітетом, світоглядом і вихованням, по-дитячому дивуватися чудесам природи, дихати їхнім повітрям і насолоджуватися їжею — все це надзвичайно мотивує і надихає на нові перемоги.

Після однієї такої поїздки ми відкрили один з кращих в Україні (на думку журі International Hospitality Awards) хостелів — Friday. Це був тріп до Відня. Місто, де люди щасливі і роблять свою роботу ідеально. Якщо є вільна $ 1000 — витратьте її на подорожі.

9. Благодійність

Віддавати завжди приємніше, ніж отримувати. Принаймні для мене. Я помітив, що отримую набагато більше задоволення, коли сам дарую подарунки і допомагаю друзям, ніж коли отримую їх. Благодійність — це абсолютно інші емоції, почуття.

Саме усвідомлення того, що невеликими зусиллями ти можеш врятувати чиєсь життя, неймовірно окрилює. На своє 29-річчя ми з Андрієм Маренчуком зібрали більше 100 000 грн. У зборі грошей нам сприяла платформа фонду «Таблеточки», які допомагають онкохворим дітям. Ці гроші врятували не одне життя. Допомагайте нужденним — вам повернеться набагато більше.

10. Я сам

Буває, падаєш духом і енергії немає ні на що. Але внутрішнє Я, любов до себе і до свого життя допомагають навіть у найважчі часи переусвідомити, зібратися з силами і йти далі.

Коли у 25 років я втратив свого кумира — батька, якийсь час здавалося, що життя ніколи не буде знов таким, яким я звик його бачити. І це виявилося правдою. Я піднявся духом і йду до своїх цілей ще швидше.

Підписуйтесь на наш блог, щоб не пропустити актуальні тенденції ринку гостинності!