Дешево і сердито: їдемо в Одесу на вихідні

Думка, що їхати в Одесу без грошей не варто — помилкова. Відпочити тут можна абсолютно на будь-який бюджет. Ми спробуємо підібрати більш доступні варіанти всього — виду проїзду, проживання, розваг, кафе і ресторанів. Хочеш відпочивати як король, побувати в самих популярних ресторанах, дізнатися все про нічне життя Одеси? Будь ласка! Хочеш просто погуляти по самому автентичного місту південного регіону, дізнатися як живуть місцеві і побувати в місцях, куди не ходять звичайні туристи? Зараз влаштуємо!

Їдемо

Отже, уявімо, що ми їдемо в Одесу і у нас не дуже великий бюджет. Одразу попереджаємо — заощадити можна на всьому, питання лише в тому наскільки ти готовий пожертвувати своїм комфортом. Почнемо з самого початку — дороги в місто.

Самі відв'язні мандрівники їдуть автостопом — це безкоштовно, це спілкування з новими людьми і це адреналін. АЛЕ! ніколи не знаєш з ким будеш їхати, хороша людина твій водій чи ні. Доїхати з Києва до Одеси найпростіше — траса пряма, точно не загубишся. Але якщо їхати з іншого міста, краще б знати траси і точки, де буде найлегше зловити машину.

Ми не проти цього способу, але все-таки віддаємо перевагу поїзд. Тому що ніщо не може зрівнятися з поїздкою на поїзді — стукіт коліс, верхня полиця і запах, який більше ніде не зустрінеш. Ні, ми не про бутерброди. (Так, ми про бутерброди). Вартість квитка в плацкарт, з того ж Києва — від 180 грн. Можна звичайно поїхати в купе або взагалі на «реактивному» Інтерсіті. Але це зовсім не те. Ми вибираємо довгу дорогу і емоції з дитинства. Разом: вартість проїзду туди/назад близько 400-500 грн з однієї людини.

Приїхали

Каучсерфінг — кращий друг автостопу. Це знову ж таки можливість знайти друзів і отримати нові емоції. Є навіть спеціальний сервіс, де можливо підібрати «житло» за своїми інтересами. Це вибір все тих же завзятих мандрівників (не туристів), які регулярно їздять з міста в місто і з країни в країну.

Ми їдемо в Одесу на вихідні і обираємо хостел. Їх в місті більше 20 — одні в центрі, інші — ближче до залізничного вокзалу. Є такі хостели, де ти платиш тільки за ночівлю, а є і більш привабливі. Відмінний варіант — хостел Friday. Вартість — від 300 грн за людину влітку і від 200 грн взимку. Номери є 2-, 4-, 6-, 7-, 8- і 10-х осіб. Якщо їхати компанією, то 4-х місцевий — ідеальний номер. Тут тобі і кінотеатр, і настолки, і кухня, і зона для гри в PS, і ще багато чого. Всього: проживання за 2 доби — від 400 до 600 грн в залежності від пори року.

Пересуваємося по місту

Окей, приїхали, заселилися і їдемо гуляти. Одеса не така велика, щоб морочитися з приводу пересування. Краще її досліджувати пішки, але коли зовсім лінь, то можна і проїхатися. Ідеальний варіант — на трамваї або тролейбусі. Проїзд всього 5 грн, зате скільки емоцій. Їдеш повільно, ніби продовжуєш прогулянку, а поруч сидять бабусі, яким кудись треба в будь-яку годину дня і ночі. Порада дня — краще постояти, якщо ти, звичайно, не безсовісний і не боїшся багатозначних поглядів в свою сторону. По Одесі пересуваємося лише на трамваях і тролейбусах, чого і вам радимо. Маршрутки — це нудно. Атмосферу міста інакше не відчуєш.

Ще одна перевага цього транспорту — одеські розробники зробили додаток Public Transport, в якому можна побачити маршрут транспорту, скільки трамваїв і тролейбусів зараз на лінії і що найголовніше, де вони зараз перебувають. Завантажити його можна в App Store і Google Play. Всього: вартість пересування по місту — 50-70 грн (якщо іноді для збільшення швидкості користуватися маршрутками).

Куди йдемо

В Одесі ми обов'язково їдемо на Молдаванку, а особливо на Старокінний ринок за вініловими платівками — туди їде трамвай №5. Що тут ще можна купити? Все що завгодно: і старі листівки, і медалі, і навіть песика.

«Староконка» — must visit для всіх, хто приїхав в Одесу, але можна ще сходити в «Зелений театр», який знаходиться в самому відомому парку Одеси — парку Шевченка, швидше за все туди можна потрапити з вул. Маразліївській (до речі, до парку ходить трамвай №28). Він працював за часів СРСР і ось кілька років назад почав працювати знову. Тут тобі і фудкорт і заходи. І якщо їжа тут трохи дорогувата, то лекції та вечірні кінопокази часто проводяться безкоштовно або Free donation (тобто ціна на розсуд відвідувача).

Але нам хочеться відпочити ще й культурно — йдемо в «Театр на Чайній». Взагалі він давно вже не на Чайної фабриці, але від цього не перестав бути менш популярним. Зараз він знаходиться за адресою: вул. Маразлієвська, 34А. Квитки в театр — від 50 грн, у спектаклі зазвичай бере участь кілька акторів. Відчуття від перегляду дуже незвичайні. А після можна обговорити спектакль з артистами — театр пригощає кавою і чаєм з печивом. (Дешево і сердито).

І не треба забувати про візитну картку Одеси — Чорне море. Воно прекрасно в будь-який час року. Хоча це, напевно, всі знають. Адже це головна причина, чому Південну Пальміру так люблять. Тому ж відпочинок влітку тут буває таким дорогим.

Разом: на культурну програму за два дні можна витратити до 200-300 грн.

Ідемо їсти

Maestro Фалафель на Преображенській /Троїцькій такий же must visit як і Старокінний ринок. Це невелика будка із зеленою вивіскою на розі вулиці, не примітна нічим, крім великої черги в будь-який час доби. Фалафель у лаваші хвалять одесити, і його хвалять люди, які приїхали з-за кордону. Чому його все так люблять? Тому що він смачний і соковитий. В чому секрет? Ми думаємо, що в соусі. Шаурма і хот-доги тут теж смачні, але ми прийшли сюди саме за фалафелем! Він хороший на сніданок, обід і вечерю. Ціна — 50 грн. Тут же продаються хумус і фалафель на вагу. Гріх не взяти з собою (це ще 50-100 грн).

Увечері йдемо в бар «Гамбрінус». Один з найдавніших закладів, існує з 1883 році, та ще й знаходиться на Дерибасівській. В цілому ціни тут середні, але меню «чисто» одеське і спробувати ці страви просто must have для кожного. І, звичайно ж, фірмове пиво. До речі відмінно підійде під «Рибку цяцю». Вечеря обійдеться приблизно в 200 грн. Вечір тут вдвічі приємніше під одеські пісні, які, до речі, співають самі одеські музиканти. Разом: харчування за один день може обійтися в 400 грн. За 2 дні виходить приблизно 700-800 грн. А що ви хотіли? Смачно поїсти в Одесі завжди коштує грошей.

Підбиваючи підсумки

І так, наша поїздка в Одесу обійшлася приблизно у 2000 грн (± 200) разом з проїздом. Але могла б вийти і дешевше. Як бачиш вихідні в Одесі можуть бути недорогими, але від цього не менш приємними. А відпочинок не зовсім туристичним, але зате яким атмосферним і насиченим.

Як відпочити дорого, читайте в нашій статті незабаром. Але іноді ж зовсім не хочеться витрачати багато грошей. Хочеться просто зірватися на вихідні в інше місто і зарядитися новими емоціями. І часом бюджет може бути обмеженим. Сподіваюся ми показали тобі, що Одеса, насправді, не така вже й дорога. Тож купуй білети на поїзд, бронюй номер та скоріше приїжджай.

Підпишіться на наш Instagram

Ми ділимося добірками корисних статей про просування бізнесу, а також перевірені фішки маркетингу.

Підписатися
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners

Створити аккаунт

або
Registration
Registration

Вход

Registration
Registration

або увійдіть за допомогою соціальних мереж
Зв'яжіться з нами