Готель, хостел чи квартира?

Це насправді турбує усіх, адже кожного разу, коли ви плануєте поїздку до іншого міста, питання «що ж обрати» стає дуже гострим: готель, хостел чи оренда квартири? Ми постаралися підійти до цієї, з вашого дозволу, дилеми максимально серйозно, та розібратися у перевагах і недоліках кожного з варіантів.

Як зрозуміти, чого бажаєте насправді?

Отже, квитки на потяг/автобус/літак в кишені. Дати визначені, план подорожі абияк складений. Але найголовніше досі не ясно: де ночувати та скільки це буде коштувати. Звісно, все залежить від тривалості перебування в тому чи іншому місті й можливостей бюджету. Та й особисті переваги грають не останню роль. Ми, наприклад, заглядаємось на власний будинок на кілька ночей десь у Нормандії. Тільки ось сенсу в цьому немає ніякого.

Номер в готелі або особиста вілла — це лише місце, де можна відпочити у ночі та привести себе в порядок після виснажливого перельоту. Але це не означає, що обов'язково потрібно економити на комфорті. Навпаки, радимо вибрати варіант до душі та по кишені. Проте, знову ж таки, бажання і можливості у всіх різні.

Начебто тут розібралися. Рухаємося далі.

Де шукати варіанти?

Ресурсів, які прийдуть на допомогу, існує багато: від дуже популярного booking до бюджетного couchsurfing. Як бачите, на будь-який смак та колір. Все що залишається вам — прислухатися до себе, порахувати гроші та прийняти рішення.

«Букінг» — база усіх готелів, хостелів, апартаментів, вілл і навіть санаторіїв, що існують на світі. Кожний з варіантів супроводжується знімками інтер’єрів, списком послуг та ціновим діапазоном у певний період (високий чи низький сезон, наприклад), відгуками від постояльців та їхніми фото. До речі, там також наявні рекомендації по туристичних маршрутах. Лише введіть пункт призначення, дати проживання, кількість гостей — і все, перед вами перелік місць з вартістю за добу. Навіть якщо місць на обраний період вже немає — це також буде прописано.

Airbnb підходить тим, хто вже вирішив жити у квартирі або, скажімо, у котеджі. Прямо на головній сторінці сайту введіть бажане місто, і ви побачите повний список можливих варіантів з демонстрацією на карті. Це допоможе вам зрозуміти, наскільки далеко від центру розташовуються апартаменти та де відносно аеропорту ви будете мешкати. Також є рейтинг від гостей, гарні фото і середня вартість за добове проживання в обраній квартирі.

Як щодо безкоштовного помешкання? Couchsurfing надасть вам таку можливість: навіть у липні ви зможете погостювати в Одесі безкоштовно, і не на лавці, а у квартирі! Це така собі умовна соціальна мережа, мета якої — об’єднати увесь світ. Люди реєструються там для того, аби запропонувати свій дім для туристів, а ще й познайомитися (раптом станете друзями?). Це дуже просто: реєструєтеся, обираєте місто та дати, відсилаєте господарю домівки посилання та домовляєтеся про умови. Гарантій, що ви дуже швидко знайдете безкоштовний нічліг, немає, адже охочих багато, а ось готових запросити до себе у гості — ні. Ще один мінус: скоріш за все ви будете дуже залежати від розкладу володаря квартири.

І що ж обрати?

Де ознайомитися з детальним переліком ми розібралися. Залишилось зрозуміти, що саме шукати. Існує кілька звичних кожному мандрівникові варіантів: готель, хостел і квартира.

Хостел — один з найдешевших варіантів. Загалом, вартість однієї ночі складає від 10 до 30 доларів. Все залежить від умов та міста: якщо вам достатньо ліжка у спільній кімнаті (це означає, що окрім вас, там ночуватимуть інші), буде дешево. Якщо ви бажаєте залишатися у власній кімнаті — готуйтеся витратити трішки більше. У будь-якому випадку у хостелах є декілька варіантів під будь-який бюджет. Гарним прикладом подібних місць можна назвати хостел «Пятница». З мінусів мешкання у хостелах — це спільна ванна кімната, кухня та зона з іграми та кіно. Але, нам здається, що навіть у цьому є переваги: в спільних зонах більше шансів стати друзями з мандрівниками з інших країн.

Готель — вибір тих, хто бажає відпочити у тиші. Білосніжні простирадла та сніданок, особиста ванна і сейф. Як вдома, але трішки краще:) Вартість однієї доби у готелі іноді сягає 50 доларів та більше, все залежить від кількості місць, «зірковості» готелю та загального переліку послуг. Найбільший недолік — заїзд та виїзд суворо розкладу або за додаткові кошти. Доведеться вигадувати, куди подіти речі, якщо виліт пізно ввечері. Але не перевелися у світі та дбайливі: існують готелі, де персонал дбайливо пропонує послугу зберігання багажу протягом декількох годин, наприклад, мережа готелів Ribas.

Висновок

Якщо бажаєте комфорту — обирайте готель. Шукайте гарячі пропозиції на booking.com, вони з’являються першими у списку варіантів. Якщо ви будете платити за кімнату вже після виселення — не забудьте спитати про невелику знижку. 3-5% — не багато, але приємно. Якщо вам хотілося б зупинитися десь у дешевшому закладі — тоді хостел. Кожного вечора гості збираються у холі та знайомляться одне з одним, грають у щось та пригощають незвичайними стравами. Гарний привід, аби знайти друзів з інших країн!

Якщо ви мандруєте не самі — винайміть квартиру. Великі апартаменти коштують трошки дорожче, ніж однокімнатні квартири. І це допоможе дуже зекономити на замовленнях їжі у номер або вечерях у ресторані, адже ви зможете готувати самостійно.

Якщо ви взагалі не хочете витрачати гроші на оренду помешкання, та ще й полюбляєте спілкування — каучсерфінг прийде на допомогу! Не забудьте прихопити сувеніри та смаколики для господарів: ви безкоштовно заночуєте, а в них залишиться спогад про вас.

Підпишіться на наш Instagram

Ми ділимося добірками корисних статей про просування бізнесу, а також перевірені фішки маркетингу.

Підписатися
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners

Створити аккаунт

або
Registration
Registration

Вход

Registration
Registration

або увійдіть за допомогою соціальних мереж
Зв'яжіться з нами