Туризм та страховий поліс

Напевно ви вже готові до своєї довгоочікуваної поїздки за кордон: квитки на літак придбані, документи у порядку, а валіза вже геть не закривається. Знаходитися в очікуванні приємних емоцій — це завжди круто. Але разом з цим можуть статися і неприємності: крадіжка особистих речей, автомобільна аварія або небажані проблеми зі здоров'ям. Від цього ніхто не застрахований. А треба! Що таке страхування і для чого воно потрібне — в нашому матеріалі.

Непередбачені витрати на здоров'я

Ви поїхали в турне Європою. Насолоджувалися закордонними стравами, їли та пили найдивовижніше, і у вас випала пломба, як варіант. Негайно треба до стоматолога, адже не хочеться провести залишок поїздки із зубним болем, так? Справедливості заради відзначимо, що дантисти в якій-небудь Німеччині візьмуть за стандартну білу пломбу близько 600 євро.

Проте, аби уникнути зайвих витрат, вам слід стрімголов мчати в страхову фірму, за полісом. Але пломба — не єдина вагома причина для цього. Наявність полісу є обов'язковим пунктом у переліку необхідних документів для перетину кордону.

Види страхування

Перед оформленням туристичного медичного страхування слід ознайомитися з її основними типами та видами послуг, які в них надаються.

  • Програма А. До неї входить транспортування потерпілого в лікарню і медичні витрати при нещасному випадку або раптовій хворобі.
  • Програма B. Це програма А плюс додаткове надання невідкладної стоматологічної допомоги при різких болях, також оплата ліків, які виписав лікар. Подібне страхування забезпечить юридичну допомогу в країні перебування та в екстрених випадках (оплата проїзду когось із родичів, наприклад).
  • Програма C. Додається юридична або адміністративна допомога до усіх привілеїв Програми B. Дуже зручно, якщо, наприклад, в поїздці ви втратили документи.
  • Програма D. Всі варіанти Програм, плюс допомога при ремонті автотранспорту.

Вартість спокою

Досить часто у тури від агенцій вже включено страхування. Але саме тут і зарита собака: турфірма вимагає комісійну винагороду, а потім страхувальники, аби не занадто збільшувати вартість пакета (і туру), випускають поліси з величезною кількістю обмежень. Через такі корпоративні маніпуляції дуже складно отримати медичну допомогу. Такий пакет покриє лише частину витрат на лікування (наприклад, вам повернуть лише третину суми за ту ж пломбу).

В принципі, кожен може порахувати вартість страхування, виходячи зі своїх переваг. Існують навіть спеціальні незалежні ресурси, наприклад, parasol.ua.

При виборі категорії «Подорожі» відкривається умовна анкета, де користувачеві пропонують вибрати якусь одну конкретну країну, державу з Шенгенської зони або весь світ. Нагадаємо, що типу поїздки (одноразова або багаторазова), тривалості, цілі подорожі та віку туриста залежить вартість страхування. Саме для цього і потрібна анкета:

Вибираємо «Порівняти ціни» і чекаємо, поки згенерує всі можливі пропозиції. З нашими даними пропонують придбати поліс туристичного страхування вартістю від 151 до 273 гривень, це за умови, що страхова сума складатиме приблизно 30 000 євро.

Зовсім недавно, до речі, стільниковий оператор «Київстар» і одне страхове агентство запустив послугу туристичного страхування для своїх абонентів. Ціна майже така ж, як зазвичай, але при цьому вам не доведеться приїжджати в офіс страховика.

Будьте пильні

Подорожі — це завжди в якійсь мірі ризики: втрата багажу, форс-мажор по дорозі, отруєння через екзотичну кухню і так далі. А ще любителі наживитися на чужому добрі.

Не нехтуйте даними щодо рівня злочинності у тому місті, куди прямуєте. Наприклад, у багатьох європейських містах орудують так звані кишенькові злодії. Нагугліть новини або замітки про можливі ризики, такі як грабежі, порушення громадського порядку та інші «штуки».

Переконайтеся, що ваш наплічник з документами надійно закритий. Для цього придбайте старий-добрий кодовий замок. Та обов'язково займіться пошуком готелю, який має у своєму розпорядженні сейфи для гостей. Наприклад, мережа готелів Ribas завжди готова запропонувати персональне місце для зберігання або сховище, яке знаходиться на рецепції. Так ви будете спокійні, що найцінніше — у безпеці.

Страхування подорожей — це дуже важлива інвестиція. Це гарантія того, що ви зможете компенсувати втрату цінних речей у разі їх крадіжки, а лікування не буде коштувати колосальних грошей і вам точно нададуть кваліфіковану допомогу.

Бережіть себе і вдалої вам подорожі!

Підпишіться на наш Instagram

Ми ділимося добірками корисних статей про просування бізнесу, а також перевірені фішки маркетингу.

Підписатися
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners

Створити аккаунт

або
Registration
Registration

Вход

Registration
Registration

або увійдіть за допомогою соціальних мереж
Зв'яжіться з нами