Посміхніться, вас знімає прихована камера

Нещодавно на сайті businessinsider.com з'явилася цікава стаття. У ній — список лайфхаків, які допоможуть знайти приховану камеру у квартирі. Проте мова не про якусь абстрактну, а саме про ту, яку можна орендувати на ресурсі Airbnb.

Якщо ввести в Google, наприклад, «Airbnb watching me» або «Airbnb прихована камера», ви здивуєтеся, як багато людей розповідають про неприємний досвід мешкання в орендованій на популярному ресурсі квартирі.

Авжеж, усі ми «чисто по-людськи» розуміємо, що хазяїн квартири просто хоче бути впевнений, що ви не рознесете приміщення, а будете культурно насолоджуватися проживанням. І, в принципі, нічого в цьому поганого немає.

Крім того, що дуже часто орендарі не згадують про наявність прихованого пристрою в приміщенні. А в правилах сайту не вказано, що камери спостереження у квартирі бути не повинно. Ось і виходить неприємний сюрприз для гостей.

Не вперше

Здавалося, що таке може статися тільки в якомусь чудернацькому трилері, де господар квартири потайки стежить за мешканцями та вивчає їхні звички, щоб потім це все використовувати у своїх цілях.

Десь в середині 2018 року в службу підтримки почали звертатися люди. І у всіх приблизно одна і та ж скарга: ми виявили незаконне стеження за нами в орендованій квартирі. Оператори Airbnb професійно відмахувалися, мовляв, так що тут такого, якби ви уважніше дивилися на фото квартири, то побачили б камери спостереження під стелею. А й справді.

Найцікавіше в усіх цих історіях те, що господарі приміщень ображалися на постояльців і залишали про них негативні відгуки на ресурсі. Так, так, це прямо ні в які рамки!

Звісно, це дало свої плоди, і в компанії Airbnb прописали цілий звід правил щодо використання прихованих камер у квартирах.

Як не потрапити?

Крім стандартних порад про те, що варто перевіряти сторонні Wi-Fi підключення з допомогою спеціальних додатків Fing або Network Scanner, ми радимо таке.

Обов'язково уважно вивчайте сторінку квартири на сайті Airbnb. В описі господар повинен вказати яку кількість камер з відеоспостереженням в житло або поруч з ним розміщено і де саме (наприклад, у ванній і спальні їх бути не повинно). В іншому випадку на нього чекає штраф. І попросіть якомога більше додаткових фотографій. Так можна вивчити майже всі поверхні у квартирі, на яких може бути розміщений прилад.

А ще краще — забронюйте номер в готелі. Так ви точно отримаєте від відпочинку максимум задоволення. Адже навіть якщо ви будете знати про наявність камер в приміщенні, розслабитися це вам не дасть.

Орендувати житло з допомогою Airbnb — це нехай і невеликий, але все ж ризик. Дбайте про свою безпеку і пам'ятайте: чим більше часу ви витратите на пошук камери, тим менше залишиться на подорож.

Підпишіться на наш Instagram

Ми ділимося добірками корисних статей про просування бізнесу, а також перевірені фішки маркетингу.

Підписатися
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners
Partners

Створити аккаунт

або
Registration
Registration

Вход

Registration
Registration

або увійдіть за допомогою соціальних мереж
Зв'яжіться з нами