
Як відкрити готель з нуля? Будівництво або реконструкцію готелю варто починати з розробки бізнес-плану та концепції. Це два вирішальних документи, що допоможуть уникнути багатьох підводних каменів, оцінити ефективність проєкту та забезпечити його окупність.
- Аналіз ринку
- Створення концепції об’єкта
- Архітектурний ескіз
- Розрахунок обсягу інвестицій
- Фінансова модель
- Персонал
- Маркетинг

- Максимум корисної площі
- Точність реалізації
- Бізнес-планування майбутнього об’єкту на 5 років

Особливо важливо детально вивчити конкуренцію, щоб розуміти, скільки поряд перебуває готельних об'єктів, на яких гостей вони розраховані, яка у них концепція і т.д.
- традиційні готелі для відпочинку пар та корпорантів;
- апарт-готелі — комфортні номери з кухонним блоком та окремим санвузлом, щось середнє між апартаментами та стандартним готельним номером;
- готельні комплекси для сімейного відпочинку з дітьми чи великими компаніями;
- капсульні готелі — бюджетні готелі з якісним ремонтом;
- мотелі — бюджетні об'єкти, розташовані поряд із дорогою або великою автозаправкою.
Залежно від концепції об'єкта та його територіального розміщення може виникнути потреба додати деякі додаткові функціональні одиниці. Наприклад, коворкінги, ресторани або банкетні зали.
Архітектурний ескіз слід замовляти у бюро або компаній, які мають багатий досвід у проєктуванні об'єктів HoReCa. Це зумовлено тим, що об'єкт гостинності функціонує за іншими принципами й стандартами, ніж будь-яка інша нерухомість.
- покупка ділянки;
- будівництво;
- благоустрій території;
- обладнання номерного фонду;
- обладнання ресторану (якщо такий передбачений);
- перший транш для початкових робіт.
Будівництво — найємніша стаття витрат. На другому місці — покупка ділянки.
- мінімальний штат працівників – 4 особи;
- 3* готель — від 8 працівників;
- 4* готель — від 12 осіб;
- 5* готель — від 20 спеціалістів.
- створення фірмового стилю та ключових атрибутів бренду;
- сайт;
- реклама на зовнішніх носіях та онлайн-майданчиках бронювання;
- співробітництво з туроператорами;
- знижки та акції.

- Має окупність від 10% річних;
- Органічно вписується у довкілля, формуючи єдиний архітектурний ансамбль коїться з іншими будовами;
- Має функціональне планування, що забезпечує комфортний під’їзд, зручність у роботі персоналу;
- Відповідає чинним санітарним, екологічним, технічним та естетичним нормам;
- Завдяки планувальним та архітектурним рішенням гарантує ідеальне співвідношення витрат на експлуатацію та прибутку;


- Великий досвід
Ми маємо більше 10 років досвіду в проєктуванні та управлінні готелем і цей досвід працює на вас.
- Гарантований результат
Розробляємо бізнес-план високої точності, що дає можливість гарантувати завантаження та прибутковість готелю.
- Повний комплекс
Допомагаємо впровадити бізнес-процеси та надаємо маркетингову підтримку.
- Фінансова відповідальність
Несемо відповідальність за якість проєкту, відповідність його бізнес-плану та виконання термінів.


Експерти можуть визначити якість концепції ще етапі її формування. Фахівці Ribas Hotels Group вже дивлячись на план, зможуть з точністю сказати, які помилки допущені та які наслідки можуть за собою спричинити.
Про перші результати дії концепції можна говорити щонайменше через шість місяців після відкриття готелю, проаналізувавши основні показники діяльності — заповненість та середній чек.
Саме бізнес-план і концепція визначають майбутній успіх проєкту, бувши практично єдиним способом заздалегідь отримати уявлення про об'єкт, що проєктується, і оцінити його. Концепція закладає майбутній комерційний успіх проєкту, дозволяє спланувати максимальну привабливість об'єкта для споживача, забезпечує конкурентоспроможність об'єкта, забезпечує окупність проєкту у визначені терміни.
Ribas Hotels Group має у портфоліо 55 об’єктів, які ми проєктуємо, будуємо на продаж і якими керуємо в Україні, Молдові (1 готель), Польщі (1 готель), Туреччині (1 готель) та на Балі (8 готелів). Добудовані й запущені об’єкти – 13 готелів і п’ять глемпінгів Mandra.
Місце має бути близько розташоване до аеропортів, залізничних та автовокзалів, мати зручну транспортну розв'язку та необхідну інфраструктуру — кафе, ресторани, торгові та розважальні центри.
Оптимальний варіант для готелю — окремий об'єкт, з можливістю створення автостоянки та благоустрою території.

Одеса, пр. Лесі Українки, 25
Київ, Майдан Незалежності, 2
Львів, вул. Д. Данилишина, 6
+38 (097) 842-08-34
126, Marszalkowska Centre,Marszałkowska 134, 00-008 Warszawa
+447488817906
Jl. Raya Sanggingan No. 89, Ubud, Kedewatan, Kec. Gianyar, Kabupaten Gianyar, Bali 80571
+38 (098) 414-36-67
27 Old Gloucester Street, London, United Kingdom, WC1N 3AX
+447488817906