+38 (097) 842 08 34
ПН-ПТ з 9:00 до 17:00
UA
RU EN
Послуги
Девелопмент
Співпраця в розробці девелоперських проєктів
Керування готелем
Для власників всіх видів готельних об'єктів
Купівля та продаж
Для власників готельних об'єктів
Маркетинг і бронювання
Для посилення продажів готелю
Check-up готелю
Комплексна діагностика вашого бізнесу
Напрямки
Інвестиції в Україні
Від 10 000$ у прибуткову готельну нерухомість
Мережа готелів
Занурюйся у магію подорожей разом з Ribas Hotels
Інвестиції за кордоном
Готельний бізнес у Азії та Європі
Книга “Більше ніж сервіс”
Книга, яка переверне ваше уявлення про сервіс
Дизайн готелів
Розробка інтер’єру готелів
Про нас Об’єкти Аналітика Блог Контакти
UA
RU EN
Бізнес-план
і концепція
Професійно складений бізнес-план — гарантія прибуткового самоокупного готелю. Наші спеціалісти проведуть дослідження та допоможуть створити бізнес-план для старту вашого бізнесу.

Як відкрити готель з нуля? Будівництво або реконструкцію готелю варто починати з розробки бізнес-плану та концепції. Це два вирішальних документи, що допоможуть уникнути багатьох підводних каменів, оцінити ефективність проєкту та забезпечити його окупність.
Зв’яжіться з нами
Помилка заповнення
Складові бізнес-плану готелю
  • Аналіз ринку
  • Створення концепції об’єкта
  • Архітектурний ескіз
  • Розрахунок обсягу інвестицій
  • Фінансова модель
  • Персонал
  • Маркетинг
Результати співпраці з Ribas Hotels Group
  • Максимум корисної площі
  • Точність реалізації
  • Бізнес-планування майбутнього об’єкту на 5 років
1. Аналіз ринку
Перед тим, як відкрити готель, необхідно досліджувати ринок, на який готель виходитиме за такими пунктами — ціна, конкуренція, попит та пропозиція, сезонні коливання, рівень держрегулювання, перспективи розвитку послуг об'єктів розміщення.
Особливо важливо детально вивчити конкуренцію, щоб розуміти, скільки поряд перебуває готельних об'єктів, на яких гостей вони розраховані, яка у них концепція і т.д.
2. Створення концепції об'єкту
Серед туристів найбільш популярними форматами гостинності є:
- традиційні готелі для відпочинку пар та корпорантів;
- апарт-готелі — комфортні номери з кухонним блоком та окремим санвузлом, щось середнє між апартаментами та стандартним готельним номером;
- готельні комплекси для сімейного відпочинку з дітьми чи великими компаніями;
- капсульні готелі — бюджетні готелі з якісним ремонтом;
- мотелі — бюджетні об'єкти, розташовані поряд із дорогою або великою автозаправкою.
3. Архітектурний ескіз
В архітектурному ескізі готелю детально описується планування площ об'єкта — номерного фонду, транзитних зон, технічних приміщень, ліфтів та сходів для персоналу та гостей. Якщо будівля вже зведена, обговорюються та вносяться до бізнес-плану готелю необхідні перепланування.
Залежно від концепції об'єкта та його територіального розміщення може виникнути потреба додати деякі додаткові функціональні одиниці. Наприклад, коворкінги, ресторани або банкетні зали.
Архітектурний ескіз слід замовляти у бюро або компаній, які мають багатий досвід у проєктуванні об'єктів HoReCa. Це зумовлено тим, що об'єкт гостинності функціонує за іншими принципами й стандартами, ніж будь-яка інша нерухомість.
4. Розрахунок обсягу інвестицій
Розмір інвестиційного вкладення окремо взятого проєкту розраховується на стадії створення загального кошторису. До уваги беруть багато факторів, пов'язаних з об'єктом — місце розміщення, наближеність до курортів або бізнес-центрів, пасажиропотоки, конкурентна частка на ринку та багато іншого.
5. Фінансова модель
До фінансової моделі входить:
- покупка ділянки;
- будівництво;
- благоустрій території;
- обладнання номерного фонду;
- обладнання ресторану (якщо такий передбачений);
- перший транш для початкових робіт.
Будівництво — найємніша стаття витрат. На другому місці — покупка ділянки.
6. Персонал
Залежно від формату об'єкта гостинності необхідно найняти персонал. За рекомендацією Всесвітньої туристичної організації кількість працівників варіюється за такою схемою:
- мінімальний штат працівників – 4 особи;
- 3* готель — від 8 працівників;
- 4* готель — від 12 осіб;
- 5* готель — від 20 спеціалістів.
7. Маркетинг
Роботу щодо просування майбутнього об'єкта необхідно починати за шість місяців до його фактичного запуску. У розділ бізнес-плану «Маркетинг та просування» необхідно включити такі пункти:
- створення фірмового стилю та ключових атрибутів бренду;
- сайт;
- реклама на зовнішніх носіях та онлайн-майданчиках бронювання;
- співробітництво з туроператорами;
- знижки та акції.
В результаті співпраці з Ribas Hotels Group ви володієте об'єктом, який:
  • Має окупність від 10% річних;
  • Органічно вписується у довкілля, формуючи єдиний архітектурний ансамбль коїться з іншими будовами;
  • Має функціональне планування, що забезпечує комфортний під’їзд, зручність у роботі персоналу;
  • Відповідає чинним санітарним, екологічним, технічним та естетичним нормам;
  • Завдяки планувальним та архітектурним рішенням гарантує ідеальне співвідношення витрат на експлуатацію та прибутку;
Чому вибирають Ribas Hotels Group
  • Великий досвід

Ми маємо більше 10 років досвіду в проєктуванні та управлінні готелем і цей досвід працює на вас.

  • Гарантований результат

Розробляємо бізнес-план високої точності, що дає можливість гарантувати завантаження та прибутковість готелю.

  • Повний комплекс

Допомагаємо впровадити бізнес-процеси та надаємо маркетингову підтримку.

  • Фінансова відповідальність

Несемо відповідальність за якість проєкту, відповідність його бізнес-плану та виконання термінів.

Приклади проєктів
Поширені запитання
Всі
Як оцінити якість обраної концепції?

Експерти можуть визначити якість концепції ще етапі її формування. Фахівці Ribas Hotels Group вже дивлячись на план, зможуть з точністю сказати, які помилки допущені та які наслідки можуть за собою спричинити.
Про перші результати дії концепції можна говорити щонайменше через шість місяців після відкриття готелю, проаналізувавши основні показники діяльності — заповненість та середній чек.

Навіщо розробляти бізнес-план та концепцію готелю?

Саме бізнес-план і концепція визначають майбутній успіх проєкту, бувши практично єдиним способом заздалегідь отримати уявлення про об'єкт, що проєктується, і оцінити його. Концепція закладає майбутній комерційний успіх проєкту, дозволяє спланувати максимальну привабливість об'єкта для споживача, забезпечує конкурентоспроможність об'єкта, забезпечує окупність проєкту у визначені терміни.

Який у вас досвід розробки бізнес-плану та концепції?

Ribas Hotels Group має у портфоліо 55 об’єктів, які ми проєктуємо, будуємо на продаж і якими керуємо в Україні, Молдові (1 готель), Польщі (1 готель), Туреччині (1 готель) та на Балі (8 готелів). Добудовані й запущені об’єкти – 13 готелів і п’ять глемпінгів Mandra.

Які вимоги до локації майбутнього готелю?

Місце має бути близько розташоване до аеропортів, залізничних та автовокзалів, мати зручну транспортну розв'язку та необхідну інфраструктуру — кафе, ресторани, торгові та розважальні центри.
Оптимальний варіант для готелю — окремий об'єкт, з можливістю створення автостоянки та благоустрою території.

Зв’яжіться з нами
Помилка заповнення
Україна

Одеса, пр. Лесі Українки, 25
Київ, Майдан Незалежності, 2
Львів, вул. Д. Данилишина, 6

+38 (097) 842-08-34

Польща

126, Marszalkowska Centre,Marszałkowska 134, 00-008 Warszawa

+447488817906

Балі

Jl. Raya Sanggingan No. 89, Ubud, Kedewatan, Kec. Gianyar, Kabupaten Gianyar, Bali 80571

+38 (098) 414-36-67

Велика Британія

27 Old Gloucester Street, London, United Kingdom, WC1N 3AX

+447488817906