Новий готельний комплекс Melis розрахований на 280 номерів. Його зведуть неподалік гірськолижного курорту «Буковель» у селі Яблуниця. Готель буде здано в експлуатацію у 2026 році.

Згідно з меморандумом про співпрацю, укладеного між компаніями, NUMO Development відповідає за будівництво комплексу відповідно до загальних технічних норм та стандартів Ribas Hotels Group, а також за проведення оздоблювальних робіт, продаж та клієнтську підтримку. Зі свого боку Ribas Hotels Group контролює всі етапи будівництва, забезпечує дотримання всіх вимог та стандартів зведення готелю. Крім того, компанія відповідальна за створення креативної та архітектурної концепції, дизайну і комплектації готелю. Після введення в експлуатацію вона займатиметься управлінням готельного комплексу.

Засновник NUMO Development Максим Коган співпрацює із Ribas Hotels Group у керуванні апарт-готелю WOL.121 в Одесі, де є власником. На рахунку Ribas Hotels Group більше ніж 28 інвестиційно-готельних комплексів, серед яких Ribas Karpaty у Буковелі, Radisson Hotel City Centre Odesa, мережа апарт-готелів WOL home + hotel, бутик-готель Ribas Duke у центрі Одеси та інші. На стадії проєктування та будівництва два Ribas Rooms у Львові та Хмельницькому, чотири WOL home + hotel в Яремче, Поляні, Вінниці та Київській області, пʼятизірковий FOMO by One touch hotels у Тернополі та інші.

Стежити за дотриманням стандартів та норм будівництва будуть дві контролюючі сторони: Numo Development, Ribas Hotels Group.

Особливість нового готельного комплексу Melis у тому, що це об'єкт, де інвестор стає повноцінним співвласником готельного номера. Дохідність проєкту дає можливість пасивного отримання прибутку до 16% річних. Середня дохідність готельного номера становить $11 000 на рік.

За словами Максима Когана, у якого вже є кілька бізнесів в інших сферах, готельна нерухомість — це не лише про дивіденди, а й про емоції, які складно отримати від інших інвестицій: «Шлях інвестування спрощений та комфортний, коли не треба нічого робити, бо готельний оператор забирає на себе весь “головний біль”. Просто заходиш у додаток і стежиш, які є бронювання і які результати приносить твій готельний номер. Це цікаво, цим приємно займатися».

На перевагах готельної нерухомості в Україні наголошує також засновник Ribas Hotels Group Артур Лупашко: «Я дуже радий, що в Україні активно розвиваються девелоперські інвестиційні проєкти в готельній індустрії, які вже давно стали популярними у туристичних країнах. Ми не випадково обрали саме Івано-Франківську область для будівництва апарт-готелю. За нашими останніми даними, у пікові місяці тут завантаженість номерного фонду досить висока. Попри війну регіон активно розвивається і має попит серед туристів у всі пори року. Також бачимо суттєвий розвиток усієї необхідної інфраструктури: будівництво колеса огляду і аквапарку, McDonald's в Яремче, торговельного центру в Поляниці, нових лижних трас. Крім того, є можливість, що зимова Олімпіада-2030 пройде саме в Буковелі», — розповідає Артур Лупашко.

В обох бізнес-партнерів пішов рік на пошук місця для проєкту Melis. Основні критерії — це розміщення (близькість до головної дороги та підйомників), але водночас тихе та спокійне місце в лісі посеред столітніх дерев. Проєкт розробляла відома архітектурно-будівельна компанія Cosmos.in. Розробка самого проєкту зайняла чимало часу, готель повністю вписаний у ландшафт, він не руйнує його, а доповнює. У готелі велика територія, на якій будуть розміщені басейни, СПА, ресторани, конференц-зала, прогулянкові маршрути в лісі та зони відпочинку посеред лісу на території комплексу, дитячі 22 майданчики та ще кілька рекреаційних зон. Також NUMO Development буде дбати про екологічний розвиток територій — планується будівництво станції сортування сміття для усього Яремчанського району.

«Ми працювали раніше з Максимом, мені подобається його скрупульозний підхід до якості будівництва і ведення бізнесу. Я пересвідчився в цьому ще раз на етапі ретельної перевірки Максимом усіх дозвільних документів на земельну ділянку для Melis. Тому я вже від початку впевнений, що це буде дуже якісний проєкт як для гостей, так і для співвласників», — додає Артур Лупашко.

У компанії зазначають, що покупці готельних номерів матимуть статус саме співвласників, а не просто інвесторів. По завершенню усіх робіт кожний власник апартаменту посвідчує право власності на нього і може розраховувати на гарантований прибуток від операційної діяльності готелю, тобто дивіденди. Ознайомитись із детальнішими розрахунками та іншими деталями можна на сайті проєкту.

Підписуйтесь на наш блог, щоб слідкувати за новинами ринку гостинності!