Ribas Hotels Group за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» реалізовує проєкт Всеукраїнської школи гостинності Ribas. Це загальнонаціональна програма, що створить можливості працевлаштування для працівників сфери HoReCa та безробітних в Україні через навчання і перекваліфікацію.

Одна з проблем людського капіталу в Україні — «кадровий голод», тобто нестача кваліфікованих кадрів. Пропозицій на ринку праці стає більше, і у вересні 2023 року Work.ua зафіксувала рекордні 105 809 вакансій. Найбільше нових вакансій у жовтні 2023 року з’явилося у категорії «Робочі спеціальності, виробництво».

Основні причини труднощів із закриттям вакансій: наслідки війни, міграція за кордон, служба чоловіків у ЗСУ, брак кваліфікованих фахівців, необхідність перекваліфікації переселенців, зниження кількості відгуків на вакансії, зростання попиту на віддалену роботу, труднощі працевлаштування осіб з інвалідністю. У серпні 2023 року конкуренція серед шукачів зменшилась на 9%.

Нестача працівників уповільнює розвиток компаній і економіки. Освітній проєкт Всеукраїнська школа гостинності Ribas може вирішити цю проблему шляхом навчання і перекваліфікації, створюючи можливості працевлаштування у сфері HoReCa.

Проєкт триватиме 10 місяців з метою забезпечення працевлаштування понад 300 людей у сфері HoReCa. Буде відкрито 2 навчальні центри для стажування учнів: у Одесі та Буковелі. Старт реєстрації запланований на 1 серпня. Посилання на реєстрацію буде згодом доступне на ресурсах Ribas Hotels Group.

Навчальні програми в межах грантової діяльності дозволять вирішити наступні питання:

Подібного навчання на національному рівні в Україні раніше не створювалось. Освіта у нашій школі гостинності надає можливість отримати практичні навички на базі готельної мережі Ribas Hotels Group та інших партнерів. Це надасть кандидатам усі необхідні знання для працевлаштування у будь-якій компанії на ринку.

Ribas Hotels Group — це міжнародна керівна компанія повного циклу з 10-річним досвідом, флагманською послугою якої є керування готелями. В її портфелі — 55 готелів в керуванні та будівництві, серед них 5 проєктів на Балі.

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» підтримує український бізнес з метою підвищення конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі.

Подписывайтесь на наш блог, чтобы не пропустить новости гостиничного рынка!