Подорожі – це невід'ємна частина життя багатьох людей. Але що якщо їздити в інші країни з користю для себе та довкілля? Саме таким є екотуризм. Він полягає в подорожі на територію, яка потребує допомоги або зусиль для її збереження. Зазвичай під час цього туру витрачені туристом гроші як сприяють розширенню його світогляду, так і збереженню довкілля місцевості.

Початок екологічного туризму датується 70-ми роками минулого сторіччя. Він охопив США та багато розвинених європейських країн, таких як Швейцарію, Данію, Німеччину та низку інших провідних держав.

Загалом є такі види екотуризму:

Розвиток екотуризму – це лише питання часу. За прогнозами Всесвітньої туристичної організації, зелений туризм розвиватиметься високими темпами і згодом займе значну нішу у світі.

Як екотуризм розвивається на острові

Екотуризм на Балі набирає все більшого значення як серед підприємців, так і серед мандрівників. Цей напрям сприяє збереженню природних багатств та культурної спадщини острова, роблячи його більш стійким та привабливим для туристів.

З урахуванням унікальної природи Індонезії вона може стати одним зі світових лідерів у сфері екотуризму, водночас Балі відіграє ключову роль у цьому процесі.

Незважаючи на потенціал, розвиток екотуризму на острові поки що далекий від свого максимуму. Однак підвищене поінформування серед мандрівників зробило цю тенденцію дуже перспективною.

Важливу роль розвитку індустрії екотуризму грає застосування сучасних технологій. Варто зазначити, що на Балі зелений туризм отримав активну підтримку різних зацікавлених сторін, включаючи уряд. З урахуванням державних програм та інноваційних рішень розвиток цього сектора обіцяє бути більш ефективним і довгостроково орієнтованим.

Так, Міністерство туризму та креативної економіки Індонезії спільно з компанією Jejak.in реалізує програму Carbon Footprint Calculator and Offsetting. Вона призначена для моніторингу компенсації викидів вуглецю.

«Питання довкілля є нашими головними проблемами», – заявив міністр туризму та креативної економіки Індонезії Сандіага Салахуддін Уно. За його словами, на індустрію світового туризму припадає вісім відсотків викидів вуглецю.

Програма, зокрема, передбачає висаджування дерев у туристичних зонах. За процесом посадки та зростання дерев можна буде спостерігати онлайн. Також вона спрямована на розвиток екотуризму, що залишає мінімальний вуглецевий слід.

З кожним роком на Балі спостерігається динамічний розвиток екотуристичних курортів, що підтримується на державному рівні.

Крім того, неурядова організація Eco Tourism Bali активно співпрацює з дослідницькою організацією Kopernik для розробки спрощеної та доступної системи сертифікації сталого розвитку для незалежних чотиризіркових готелів та ресторанів. Ці зусилля спрямовані на підвищення стандартів стійкості у туристичній індустрії на острові.

Так, наприклад, деякі готелі, такі як The Apurva Kempinski Bali, пропонують організацію екологічного весілля у готелі. Пакети включають екологічно чисті весільні сукні, створені з натуральних матеріалів, біорозкладні прикраси та сувеніри, виготовлені місцевими майстрами. Мета таких ініціатив – надихнути співтовариство на зменшення викидів вуглекислого газу під час весільних заходів та сприяти розвитку сталої весільної індустрії.

Важливо наголосити, що покращення екології у світі стає невід'ємною частиною бізнесу та зобов'язанням перед майбутнім поколінням. А готельна індустрія на Балі, будучи однією з найбільших галузей, відповідає за зниження негативного впливу на суспільство та довкілля. Розвиток екологічності в готельному бізнесі приверне більше уваги до цієї важливої теми і мотивує інші підприємства в секторі туризму наслідувати цей приклад.

Впровадження зеленого туризму та стійких практик на Балі – це не лише користь для природи та культури острова, а й економічно вигідне рішення. Воно приносить користь як сьогоднішнім, так і майбутнім поколінням, а також сприяє розвитку Балі як ключового екотуристичного спрямування у світі.

Компанія Ribas Hotels Group також дбайливо ставиться до довкілля й інновацій, спрямованих на зелений туризм. У проєкті Anta Residence Canggu на Балі, яким ми керуємо, використовується екологічний підхід. Так, на території готелю, і навіть у самому будинку, розташуються тераси з різними тропічними рослинами.

Нині компанія активно масштабується по всьому світу, реалізовуючи якісні об'єкти готельної нерухомості. Крім того, вона планує створення високосервісної Hospitality School на базі стандартів Ribas Hotels Group, яка підтримуватиме ініціативу екотуризму. Це унікальна міжнародна освітня платформа, яка пропонуватиме можливості для всіх, хто хоче освоїти мистецтво гостинності на найвищому рівні. Вона буде створена для тих, хто мріє про кар'єру в готельній індустрії, ресторанному бізнесі, управлінні проєктами та багатьох інших напрямах.

Варто зазначити, що Ribas Hotels Group представлена на Балі як партнер групи компаній Bali Privilege Partners. Вона була створена спілкою найкращих представників – європейського холдингу Go Group Естонія, девелоперської компанії Bali Development Privilege, консалтингової компанії UTG та будівельної компанії «Атмосфера». Це унікальне партнерство, що поєднує найсильніші технології, знання та досвід для створення конкурентоспроможних девелоперських продуктів з інтегрованим управлінням, що гарантовано призводить до повної окупності.

Більше про компанію за посиланням.