Стаття опублікованна на сайті «ЛІГА.Бізнес».

Балі – це індонезійський острів, який вважають одним з найбажаніших напрямків для відпочинку у світі. Він чудово підходить для інвестування в нерухомість, з огляду на його туристичну привабливість та економічне зростання Індонезії. Крім того, уряд країни підтримує іноземних інвесторів щодо вкладення коштів у балійську нерухомість.

Чому варто інвестувати в нерухомість на Балі та на що варто насамперед звертати увагу при виборі об`єкта – розберемо далі.

Чому саме Індонезія?

Індонезія – архіпелаг з понад 18 000 островів із надзвичайною природою. Ця країна є четвертою з найбільш заселених держав світу, з близько 280 мільйонами жителів. За останні кілька десятиліть Індонезія перетворилася на яскраву демократичну державу з найбільшою та найдинамічнішою економікою в Південно-Східній Азії. Економіка країни стабільно розвивається, і нині вона займає 16 місце у світі.

Локальною валютою в Індонезії є стабільна рупія. Інфляційний рівень в країні перебуває в межах 2-4%, що підтверджує її економічну стійкість. Неабиякою перевагою є можливість легального конвертування криптовалют і фіатних грошей через офіційні криптобіржі.

За прогнозами Standard Chartered Bank, економіка Індонезії зросте з 4,2 трильйона доларів США у 2020 році до 10,1 трильйона доларів США до 2030 року, щоб стати четвертою найбільшою економікою світу за паритетом купівельної спроможності.

Переваги інвестування в нерухомість на о. Балі

На фото: Антон Тараненко, засновник компанії ANTA Group.

Одним з привабливих варіантів об`єктів інвестування на Балі є готельні апартаменти преміумкласу ANTA Residence Canggu. Проєкт реалізується забудовником ANTA Group, що вже понад 10 років створює об’єкти у всьому світі.

ANTA Residence Canggu – це готельний комплекс категорії 5*, що пропонує широкий вибір інфраструктури. Він розташований за п`ять хвилин від Індійського океану.

«Ми прийшли на ринок нерухомості Балі з унікальною концепцією, якої ще немає на ринку, — розповідає засновник компанії Антон Тараненко, — в дизайні архітектури ми використовуємо Балійські акценти — це дах у вигляді ідеальних хвиль для серфінгу та jungle-парк прямо на даху. Наша мета — посадити 10.000 тропічних рослин на території комплексу. Таким чином ми хочемо зробити свій внесок у збереження природи острова».

Реалізація проєкту ANTA Residence Canggu розпочалася на початку 2023 року, а початок будівництва відбувся в листопаді. Його завершення заплановане на 4 квартал 2025 року.

Комплекс включатиме 113 апартаментів, а його житлова площа становитиме 4052 м². Тут можна буде прогулятися серед джунглів на даху апарт-готелю, відвідати спортзал, поплавати в тропічному infinity-басейні з видом на океан, відвідати школу серфінгу. Також, якщо буде потреба попрацювати в поїздці, це можна зробити в коворкінгу. Крім того, на території комплексу буде можливість розслабитися в SPA-салоні або перекусити в ресторані чи кав'ярні світового бренду. Спеціально для родин з дітьми буде облаштована дитяча зона з нянями. До послуг гостей комплексу буде доступний event-hall на даху для проведення різноманітних заходів, концертів та вечірок. Він буде вміщувати 500 людей та не матиме аналогів в Чангу.

Візуалізація: ANTA Residence Canggu (Чангу, о. Балі).

«Наш готель стане не просто місцем для житла, а справжньою точкою тяжіння на острові. Сервіси та інфраструктура, що зібрані в одному місці, роблять наш комплекс впізнаваним серед інших та не залишать відвідувачів байдужими. Гості ANTA Residence Canggu захочуть повернутись сюди», — каже Антон.

Комплекс надаватиме гостям байки в оренду, на яких вони можуть проїхатися по острову. Байки — це частина комплектації юнітів, тому інвестори будуть отримувати додатковий дохід від їх орендування. Крім того, гостям буде забезпечений особистий трансфер по комплексу на гольф-карі.

Об’єкт включає 5 типів апартаментів площею від 38 м². Ціна становить від $144, 900. У цьому проєкті інвестор отримуватиме пасивний дохід, адже обслуговуванням і здачею апартаментів у оренду займатиметься міжнародний готельний оператор Ribas Hotels Group (під його керуванням перебувають 28 об`єктів).

Тож острів Балі – це не тільки природна краса та мальовничі пейзажі, але і великий інвестиційний потенціал. Стрімкий розвиток економіки, постійне зростання туристичного сектора та розвиток інфраструктури роблять цей регіон особливо привабливим для іноземних інвесторів.

Підписуйтесь на наш блог, щоб бути в курсі тенденцій ринку гостинності!