Ribas Hotels Group разом з Gradus зробили аналітичний звіт «Опитування українців щодо відпочинку в Україні», щодо вивчення загального ставлення українців до відпочинку в умовах війни. Попередні припущення вказували на те, що значна частина населення позитивно ставиться до ідеї відпочинку, і розглядає його як можливість переключитися від постійного стресу.

«Зокрема, наше дослідження показало, що близько 70-75% українців сприймають відпочинок як спокійний період, базований на прогулянках, оздоровленні, медитації та інших аспектах. Зараз спостерігається високий рівень позитивного ставлення до цього типу відпочинку», – зауважив Андрій Маренчук, СОО Ribas Hotels Group.

Варто зауважити, що більшість респондентів мають позитивне ставлення до відпочинку під час воєнного стану: 78% мають позитивне ставлення відпочинку в Україні поза межами дому; 56% мають позитивне ставлення до відпочинку за кордоном.

Згідно з дослідженням, 77% респондентів мали відпустку за останні 3 роки. 88% – не відмовляються від розгляду мати відпустку, якби була така можливість. Серед тих, хто мав відпустку за останні 3 роки: 49% відпочивали тільки в Україні, 46% – як в Україні, так і за кордоном.

«Одним з цікавих аспектів дослідження було вивчення того, як змінилися критерії обраного відпочинку під час війни. Виявлено, що українці зараз виявляють інтерес до нового напрямку відпочинку за кордоном, особливо в Польщі. Зараз це стає конкурентним ринком для відпочинку в Україні, особливо в зимовий період», – прокоментував Артур Лупашко, засновник Ribas Hotels Group.

Велика кількість українців, а особливо ті, які перебувають за кордоном через війну, розглядають відпочинок як компромісне рішення, яке поєднує зустрічі з друзями та родиною та можливість відкриття нових місць.

Можна зазначити, що в умовах війни українці залишаються активними в подорожах, шукають нові форми відпочинку та виявляють інтерес до відкриття нових локацій, особливо за кордоном.

Повний варіант опитування доступний в Telegram чат-боті за посиланням @income_property_bot.

Підписуйтесь на наш блог, щоб бути в курсі новин ринку гостинності!