Стаття опублікована на Forbes Ukraine.

Ринок дохідної готельної нерухомості в Україні набирає обертів попри війну. Серед причин – розвиток внутрішнього туризму та бажання уникнути інфляційних ризиків. Також не останню роль відіграють нові формати готельної нерухомості, які дають змогу входити на цей ринок з відносно невеликими інвестиціями. Йдеться про кондоготелі та апарт-готелі – напівкомерційну нерухомість готельного типу, яка належить різним власникам.

Для тих, хто розглядає купівлю квартири під здачу в оренду, апарт-готелі є кращою альтернативою: дохідність від апарт-готелю в середньому 9-13% з операційного прибутку, у той час як із квартири – 3-6%. Окрім того, співвласники апарт-готелю не турбуються про його обслуговування, пошук гостей, бронювання та інші моменти, які забирають багато ресурсів та потребують відповідних знань. При купівлі номера в апарт-готелі цими питаннями займається досвідчений готельний оператор. Купівля апартаментів готельної нерухомості передбачає, що ви отримуєте готовий номер під ключ і вже після першого кварталу роботи комплексу отримуєте прибуток.

Такі проєкти реалізує Ribas Hotels Group, яка нещодавно оголосила про початок будівництва нового готельного комплексу спільно із Numo Development, – апарт-готелю Melis у лісі неподалік гірськолижного курорту «Буковель». Про те, чого очікувати від нового проєкту Melis та інвестицій в апарт-готелі загалом, розповідають засновник міжнародної компанії Ribas Hotels Group Артур Лупашко, засновник NUMO Development Максим Коган та співвласниця, CEO Ribas Invest, комерційна директорка NUMO Development Яна Кузнецова.

Детальніше читайте на Forbes Ukraine.

Підписуйтесь на наш блог, щоб не пропустити новини готельного ринку!