15 міжнародних, національних і локальних бізнесів вже долучилися до відкритого меморандуму щодо відновлення та розвитку підприємництва на Кримському півострові після його деокупації. Про це повідомив Віце-премʼєр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков під час сайд-івенту в межах третього саміту Кримської платформи.

Меморандум підписали такі компанії, як Ribas Hotels Group, Nokia, Fozzy Group, Vodafone, Kyivstar, Genesis, SoftServe Ukraine, Monobank, Sigma Software, SQUAD, Edem, Okko, Lifecell, Добробут, CMS Group, Luxoft тощо.

Крім того, листи підтримки надіслала міжнародна компанія Jacobs, яка є однією з найбільших інжинірингових компаній США, компанія Expedia, один зі світових лідерів на ринку туристичних технологій, а також компанія EPAM – лідер у сфері інформаційних технологій.

Про свою готовність інвестувати в інфраструктуру на всій суверенній території України також заявила компанія Ryanair. А також Royal HaskoningDHV – одна з найбільших світових консалтингових компаній у сфері розвитку авіації, будівництва, енергетики, транспортної інфраструктури, урбаністики, яка має представництва у понад 30 країнах світу.

«Тимчасова окупація півострова перетворила його на символ імперської, антигуманної, терористичної та шовіністської сутності росії. Однак сьогодні ми говоримо про інше майбутнє Криму. З відновленням після тимчасової окупації, з розвитком інфраструктури, з поверненням інвестицій, туристів, свободи говорити та діяти. Ми створимо у Криму найбільший технологічний Центр Східної Європи. Вільні економічні зони, скасування валютного регулювання, сучасна цифрова інфраструктура та безмежні можливості для навчання та саморозвитку. Разом з Україною у Крим повернеться гідний рівень життя», – прокоментував Олександр Кубраков.

За словами Олександри Азархіної, попри фактичне знищення росією економіки, бізнесу і туризму на півострові, попри втрати від екологічного тероризму він стане кращим, аніж був.

«Економічна потужність, великі порти та морські маршрути. Технологічні парки та R&D центри провідних ІТ-компаній світу. Сучасна освітня інфраструктура. Новий туристичний бренд. Все це – складові відновлення звільненого Криму. Вже сьогодні долучитись до відновлення півострова готові десятки провідних компаній та міжнародних організацій. Впевнена, що разом ми відновимо український Крим», – зазначила Олександра Азархіна.

За словами Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, нашу країну підтримують у питанні деокупації Криму на різних рівнях: урядів країн-партнерів та міжнародних організацій. А також провідних бізнесів – з України та всього світу, які вже долучилися до відкритого меморандуму щодо відновлення та розвитку півострова.

До того ж з відеозверненнями на підтримку економічного відновлення та відбудову звільненого Криму підключилася Всесвітня туристична організація – єдиний орган при ООН, який навесні 2022 року анулював членство росії у своєму складі. Організація об’єднує 157 країн. А також Всесвітня рада з подорожей та туризму – ця міжнародна організація представляє понад 200 компаній, оборот який становить понад 600 млрд доларів США (30% усього ринку). Серед членів ради – ALL - Accor Live Limitless, Airbnb, Carnival Corporation, Hilton, InterContinental Hotels & Resorts, Marriott Hotels, MSC Cruises, Radisson і Uber.

Приєднатись до меморандуму можна за посиланням.

Підписуйтесь на наш блог, щоб не пропустити новини ринку гостинності!