Стаття опублікована на сайті PRAGMATIKA.MEDIA.

Тетяна Морозова, провідна архітекторка Ribas Hotels Group, розповідає про особливості «зеленої архітектури» та головні тенденції її впровадження в сфері будівництва готелів.

Екологічність готелю розвивається у двох ключових напрямах – зменшення впливу на довкілля та покращення здоров’я людини. І тенденція до реалізації подібних проєктів в Україні активно набирає обертів.

В умовах повномасштабної війни поява таких об’єктів є особливо важливою, адже екологія в країні значно погіршилася, і це є одним зі шляхів до її покращення. Так, за даними Державної екологічної інспекції, з 24 лютого 2022 року понад 280 000 квадратних метрів українського ґрунту забруднено небезпечними речовинами. Крім того, понад 59 000 гектарів лісів та інших насаджень випалені ракетами та снарядами.

Суть екологічного дизайну

Поняття екологічного дизайну полягає у використанні в процесі створення проєкту екологічно чистих матеріалів. Наприклад, відмова від застосування орієнтовано-стрічкової дерев’яної плити, яка може виділяти шкідливі речовини, особливо під час перебування людини в приміщенні з цим матеріалом. Та якщо ви використовуєте дерев’яні стружкові плити, обов’язково їх правильно кромкувати, щоб уникнути шкідливих викидів, що можуть впливати на здоров’я гостей.

Серед прикладів підходів, що роблять готель екологічним також є:

Під час проєктування наших готелів ми завжди звертаємо увагу на екологічність, розглядаючи можливості оптимізації витрат енергії. Це включає використання теплових насосів, вибір енергоефективних вікон та розробку фасадів з урахуванням теплоізоляції.

Продовження читайте на сайті PRAGMATIKA.MEDIA.

Підписуйтесь на наш блог, щоб не пропустити актуальні статті на тему гостинності!