Навряд чи можна знайти більш актуальне питання в бізнес-середовищі.

Його регулярно задають генеральному директору компанії, що управляє Ribas Hotels Group Артуру Лупашко. Він поділився основними каналами залучення коштів і акуратно розклав їх по поличках у колонці MC TODAY.

Отже, почати слід з питання самому собі.

Досить несподіваного питання:

Тобі точно потрібні гроші?

Якщо відповідь ствердна, непогано було б розкласти по пунктах для чого саме вони потрібні.

Перші гроші можуть бути зі стартових продажів і авансів. Так вийшло у мене: я брав готелі в обслуговування по завантаженню. З тих коштів, що надійшли з передоплат - зняв офіс, орендував комп'ютери, виплатив зарплату.

Один з моїх знайомих на перший аванс від пошиття невеликої партії одягу, заплатив швейному цеху.

В обох прикладах першим був продаж, в який ми інвестували кошти і непереборне бажання отримати стартові, неймовірно важливі, мабуть, найважливіші гроші.

Друзі, знайомі, родичі

Швидше за все, в твоєму оточенні вже є інвестор. А значить, у тебе беззастережна фора: етап знайомства вже пройдено. У тебе значно більший кредит довіри, ніж у людини з вулиці. Зрозуміло, це працює в тому, випадку, якщо репутація не заплямована і в зв'язках, що ганьблять тебе, не помічений.

Поділися своєю ідеєю з тими, хто може зацікавитися. Промовивши її своїм друзям і знайомим ти, як мінімум, її отшліфуешь. Але мета - все ж залучити гроші, а не похвалу. Мій добрий друг в свої 19 років, інтуїтивно розуміючи це, з дозволу батьків - зустрівся з усіма їхніми друзями і запропонував продавати каву на колесах.

Як це повинно було працювати: він придумав переобладнати тук-туки і без будь-яких дозвільних документів з міськради на оренду твердого покриття переміщатися від точки до точки в залежності від пікових скупчень людей. У першій половині дня базувався біля бізнес-центрів і вузів. Після обіду - в центрі міста. Так він отримав від шкільного товариша батька фінансування і запустив один з перших в місті проектів кави на колесах. Таких історій у мене і кожного з нас дуже багато.

Приватні інвестори з суміжних бізнесів

Кожен підприємець бачить масу можливостей заробляти в суміжних бізнесах, з якими він перетинається в своїй роботі. Наприклад, нам, як готельної керуючої компанії, цікаві такі сфери, як будівництво, виробництво меблів, міні-парфумерії, хімії, послуги пральні та хімчистки.

Ми, як керуюча компанія готельними об'єктами, запустили підприємство, яке надавало послуги інтернет-просування. Через два роки ми його закрили, так як сфокусувалися по максимуму на основному бізнесі, і я не знайшов керуючого партнера, який міг розвивати цей бізнес без мого залучення. Сьогодні ми займаємося проектування і будівництвом готелів. Обидві компанії - окремі бізнеси зі своїми керуючими партнерами.

Займатися суміжними бізнесами може собі дозволити вже велике системне підприємство. А ось стати співзасновником без операційного втручання - те, що потрібно. Тому раджу знайти суміжні сфери, вийти на перших осіб з власним бізнес-пропозицією. Доведи, що ти саме той, кому варто довірити свої гроші. І, цілком ймовірно, твій партнер стане і першим клієнтом.

Приватні позики

Перші два варіанти спричинять за собою поділ установчої частки. Якщо на етапі запуску ваша частка нічого не варто, то коли підприємство вже приносить якусь стабільний прибуток - кожен відсоток має вагу. А коли воно буде мати продажну цінність, то і кожен 0,1%. Я не рекомендую брати партнера, який не несе жодної іншої цінності, крім перших грошей.

Сьогодні можна знайти гроші під 1,5-3% на місяць. Це чималих 18-36% річних. Але, як правило, на старті не вистачає цих пілотних вкладень на нетривалі 3-6 місяців.

Мій близький товариш займається бізнесом з мікрокредитування. Він починав з одного відділення по франчайзингу в маленькому містечку біля Одеси. У цього бізнесу швидка оборотність грошей. Він видав мікрокредит під заставу, через 2-3 тижні заставу забирають. За місяць він може заробити 5-7% від обороту. Він не побоявся ризику, прокредитувати під 2% в місяць і сьогодні керує більше 20 відділеннями по Одеській області в маленьких містах і районних центрах. Планує залучати в цьому році суму до 500 000 у.о. і перекредітовивать нових ломбардістов, які вже по його франшизі будуть відкривати відділення в інших областях України.

Інвестори з фондів, венчурні, банківські

Чули про топових світових інвесторів? 500 Startups, FundersClub, GV, Plug and Play, Startup Wise Guys, General Catalyst і інші. Велика частина фондів - з США, Естонії, Британії. Багато українських стартапи успішно скористалися їхньою допомогою. Н / р Grammarly, Paywall, bpm онлайн, Genesis, Readdle і Jooble. Чули про таких?

Періодично бізнес-акселератори проводять відбір серед українських компаній та інвестують в щасливчиків в середньому від $ 100к. 500 Startups проводить набір чотири рази на рік, інші - рідше. Але враховуйте, що більшість фондів замість просять частку в 6-8%.

Якщо когось зацікавив цей джерело, пишіть мені, поділюся переліком венчурних і інших команд найбільш лояльних до українських підприємців.

Я

У моєму оточенні є людина, готова вкласти 1 млн у.о. в стартап-проект у сфері HoReCa. Для нього важливі команда, продукт і напрацювання. Тому, якщо у вас є власний проект - давайте спілкуватися. 

Також, якщо вам потрібна допомога в пошуку співінвестора для запуску готельного об'єкту, наша компанія допомагає майбутнім партнерам знаходити один одного. Звертайтеся.