Незважаючи на нестабільний попит, що простежувався в туристичній сфері цьогоріч, наша компанія продовжувала працювати, реалізовувати заплановані проєкти, та навіть нові, які протягом року додавались. Ми обрали для себе стратегію рухатися тільки вперед і це допомагає нам пристосовуватися до будь-яких обставин.

Робота на початку війни

Після початку повномасштабної війни наша компанія взяла на себе волонтерську місію. Так, командою співробітників та їхніх друзів ми організували штаб допомоги армії та територіальним оборонам. За три тижні збору нам вдалося направити на закупівлю амуніції, продуктів харчування та інших критично важливих засобів для забезпечення територіальної оборони Одеси, Миколаєва, Херсона на майже мільйон гривень.

Щодо роботи готелів, з початку повномасштабного вторгнення мережа Ribas Hotels продовжила роботу в Одесі, Луцьку та Буковелі. Ми продавали номери за собівартістю, а в Одесі частину людей селили безкоштовно.

На фото: готель Ribas Rooms Bila Tserkva

Нині об’єкти працюють у звичному режимі. Однак загальна кількість співробітників у готелях, якими ми керували, з початку війни зменшилася з 650 осіб до 70. Це спричинено тим, що сезонні літні об’єкти в цьому році не працювали, один готель потрапив до окупації, а також деякі заклади перейшли на інший графік роботи.

Зміни у мережі

У 2022 році ми відкрили два нових готелі – Ribas Rooms Bila Tserkva (м. Біла Церква, Київська область), Ribas Duke Boutique Hotel (м. Одеса) та новий глемпінг Mandra Hills (с. Річка, Закарпатська область).

Бізнес-готель Ribas Rooms Bila Tserkva займає місце об’єкта з найвищим рівнем обслуговування в місті, якісною комплектацією номерів, найбільшим і найсучаснішим конференц-залом на 100 осіб і рестораном. Він має зручне розташування, в пішій доступності абсолютно все, що може знадобитися гостю.

Готель Ribas Duke Boutique Hotel пропонує понад 40 затишних і просторих номерів, SPA-центр і ресторан. Поряд із готелем всі найвідоміші локації – Приморський бульвар, Катерининська площа, а також вулиця Дерибасівська. Також біля нього розташована зала для заходів Ribas Duke Conference & banquet hall, де можна організувати будь-яку подію.

На фото: готель Ribas Duke Boutique Hotel

Глемпінг Mandra Hills – це новий вид відпочинку на Закарпатті. Його куполи розташовані на висоті 900 метрів у горах. У них є все для комфортного проживання на природі. Також мережа Mandra Glamping включає об’єкти у Затоці (Одеська область) та Каневі (Черкаська область).

Крім відкриття нових закладів, цьогоріч нам довелося пережити і втрати. На жаль, було зруйновано глемпінг Mandra Shato Trubetskogo під Новою Каховкою (Херсонська область), а готель Play Hotel, яким ми керували, довгий час залишався в окупованому Херсоні та його було зруйновано на 80%.

Незважаючи на це, ми продовжуємо працювати над новими готельними об’єктами на заході країни. У 2022 році наша компанія підписала партнерські контракти з 7 проєктами. Також нині ми проєктуємо два готелі за межами України (Єреван, Кіпр).

Нові напрями

У 2022 році ми продовжили розвивати напрям Ribas Invest, що дає змогу вкладникам інвестувати в дохідну нерухомість з гарантованим прибутком від готельного оператора Ribas Hotels Group. Цьогоріч відбувався розквіт цього проєкту, адже в його портфелі вже 5 актуальних об'єктів.

Крім того, у 2022 році ми запустили проєкт «Спільне інвестування у готельний бізнес у Європі», який допомагає інвесторам, які в умовах війни були змушені припинити інвестиційну діяльність в Україні, розглядати нові ринки й адаптуватись до місцевих умов. Тож ми вивчали та продовжуємо вивчати різні ринки, а також відкрили представництва компанії, які можуть відповісти на будь-яке запитання інвесторів у Чорногорії, Австрії, Польщі та Грузії.

Цьогоріч ми встановили контакт із міжнародними представництвами мереж Radisson Hotel Group, Marriott Hotels & Resorts, Accor Live Limitless, та обговорили з ними можливу спільну участь у проєктах.

На фото: глемпінг Mandra Hills

Еволюція контент-маркетингу

Ribas Hotels Group, як і всі українські компанії, з початку року опинилась на роздоріжжі та призупинила рекламні кампанії. Але щойно ситуація на ринку стабілізувалась, ми змінили стратегію просування й актуалізували контент у соціальних мережах. Крім того, ми займалися розробкою нового мережевого сайту Ribas Hotels, створеного в оновленому стилі компанії.

Тексти. За 2022 рік було написано 64 інформаційних матеріалів про нашу компанію – статей, інтерв'ю, новин на профільних ресурсах та у блозі компанії. Ми фігурували в таких українських ЗМІ, як «Українська правда», «Економічна правда», Liga.net, Delo.ua, «24 Канал», Forbes Ukraine, «Дія.Бізнес» тощо. Також проявляли себе у західних медіа: The Hotel Journal, The Caterer (обидва – Велика Британія), 21Hoteliers і Capital (Болгарія), Wall-Street.ro (Румунія), JOSHA Journal, Rolling Pin, THP News (всі – Німеччина), Hospitality ON (Франція).

Відео. Цьогоріч нам вдалося зняти низку відео для нашого YouTube-канала «Ribas. Все про готельний бізнес». Серед них: «Проєкт WOL: інвестування в апарт-готелі в Україні», “The concept of hotel business development: hotel project development”, «Прибуткова нерухомість: інвестиції в готельний бізнес у Європі та Азії» тощо.

Подкасти. СЗ квітня 2022 року ми почали записувати подкасти, аби інформаційно підтримати готельний ринок. У них розповідаємо про різні формати готелів, а також особливості готельного сегмента. Ви можете послухати наші подкасти тут.

Книга. Крім того, зараз ми пишемо книгу про українську гостинність і сервісність, її осмислення, місце та роль у житті українського суспільства. Досвід передається на прикладах героїв книги – їхній історій, інструментів, а також ставлення до сервісу. Віримо, що це видання стане наочним і практичним посібником для підприємців і натхненням для будь-якого читача.

Цілі на 2023 рік

Щодо нових об’єктів, у 2023 році ми плануємо запустити кондоготелі в Карпатах – це Ribas Villas, «Агат Резорт & СПА» та MORION. Наприкінці наступного року також планується відкриття готелю Ribas Ternopil. Крім того, імовірно, ми запустимо в роботу об’єкти під брендами Ribas Rooms у Києві та Львові, а також розпочнемо нове будівництво у Києві, Львові, Одесі та Івано-Франківську.

Очікуємо, що зможемо відкрити наступного року наші пляжні готелі, розташовані в таких українських чорноморських курортах, як Коблево, Грибівка, Кароліно-Бугаз, Курортне.

Кроме того, компания готовит к запуску в январе 2023 года инвестиционный фонд Ribas Invest, который откроет вкладчикам с чеками от $10 000 возможность инвестировать в прибыльную недвижимость под нашим управлением. Наша цель – привлечь не менее $50 миллионов в новые проекты и $10 миллионов – в REIT.

Підписуйтесь на наш блог, щоб не пропустити важливі новини індустрії гостинності!