2023 став роком продовження боротьби нашої країни за свободу і роком підтримки економічного фронту бізнесом. Ми й далі працювали та навіть реалізовували нові проєкти. Нашим завданням було навчати своїм прикладом за будь-яких обставин бачити можливості та перспективи.

Нові готелі у портфелі

Нині в портфелі компанії Ribas Hotels Group перебувають 28 готелів. На стадії проєктування та будівництва ще 26 проєктів в Україні та світі. Так, загальний номерний фонд мережі становить понад 1000 номерів у різних формах співробітництва у 8 містах та курортних локаціях України.

У 2023 році наш портфель поповнився 4 готелями та одним глемпінгом. Серед них: DIDUKH Eco-Hotel & SPA, WOL.07 by Ribas, Graal resort (всі три – Буковель), глемпінг Mandra Lavandiia (Одеська область), Radisson City Centre Odesa (Одеса).

Загалом готелі, якими ми керуємо, у 2023 році відвідало близько 40 000 гостей.

Прибуткова нерухомість

У 2023 році ми підписали договори на супровід під час проєктування, будівництва та продажу з подальшим керуванням та переходом у мережу готелів Ribas Hotels з 15 девелоперськими проєктами. Серед них: Smart Hill & WOL.311 by Ribas (SENSAR Development), Logos Home Apartment (Kovcheg Developer) (обидва – Яремче), Malahit Resort & SPA (MBA DEVELOPMENT) (с. Микуличин), LEV RESORT HOTEL (LEV Development), Ribas Villas 2 (Євро Grand Буд) (обидва – с. Поляниця), LEV СITY HOTEL (LEV Development) (Львів), PÓTAY (Build Trust), Melis (NUMO DEVELOPMENT) (обидва – с. Яблуниця), WOL у Вінниці, готель у Буковелі (назва поки не оголошується) (обидва – ЖБК «ФЕМЕЛІ РЕЗОРТ БУКОВЕЛЬ»), новий спільний проєкт з компанією Arena Bud (назва поки не оголошується) (с. Поляна), Anta Residence Canggu (ANTA Group), Big Waves Berawa, Moon Rock Villas (Big Waves development) (всі три – о. Балі), Saba Tower (Saba Group) (Алмати, Казахстан).

На візуалізації: Saba Tower (Алмати, Казахстан)

Варто зауважити, що цьогоріч спільно з Тетяною Морозовою ми запустили компанію TEMO: hotel design, яка спеціалізується на проєктуванні готелів. Це допомагатиме нам створювати цікаві проєкти готелів.

Нові напрямки

У 2023 році ми відкрили представництво на Балі, офіс в Києві та у Варшаві. Крім того, ми активно розвиваємо діяльність у Казахстані, Європі та Середній Азії.

Так, нині Ribas Hotels Group експортує свої послуги до таких країн світу, як Польща, Чорногорія, Австрія, Швейцарія, Німеччина, Грузія, Вірменія, Італія та країни Східної Азії. У найближчих планах – відкриття готелів в Індонезії (Балі), Італії, на Кіпрі та у Єревані, а також розширення готельної мережі в Україні.

Інвестиційні можливості

У 2023 році вийшов новий продукт – Ribas Invest. Це платформа, яка допомагає інвесторам стати власником прибуткової готельної нерухомості. Одним з очевидних плюсів інвестування разом з Ribas Invest є низький поріг входу. Адже в інвестора є можливість стати співвласником готельної нерухомості починаючи з $10 000.

Крім того, він не витрачає кошти та час на обслуговування, ремонт і контроль об’єктів нерухомості, і може інвестувати одразу в декілька об’єктів нерухомості.

Маркетингові та PR-прояви

Медіа. За 2023 рік у ЗМІ та в нашому блозі вийшло понад 150 інформаційних матеріалів про нашу компанію. Це статті, інтерв'ю та новини в таких українських ЗМІ, як Forbes Ukraine, Liga.net, Delo.ua, Mind.ua, «Економічна правда», «NV Бізнес», «Інтерфакс-Україна», «РБК Україна», The Village тощо. Також ми проявляли себе у таких західних медіа, як The Associated Press, Benzinga, Markets Insider.

Відео. Цьогоріч ми регулярно знімали відео для нашого YouTube-каналу «Артур Лупашко | Ribas», розповідали про тренди в готельному бізнесі, цікаві проєкти, інвестування тощо. До їх числа увійшло 8 відеоробіт про міжнародні напрямки: про український «вау-сервіс» на Балі, тренди дохідної нерухомості у Польщі тощо.

Книга. У червні 2023 року засновник компанії Ribas Hotels Group Артур Лупашко випустив книгу «Більше ніж сервіс». Після виходу першого тиражу в 1500 примірників видання стало справжнім бестселером! За три місяці було розпродано всі книги. Тож ми замовили ще 2500 та віддали її на переклад англійською.

Видання представлене на найбільших книжкових платформах, таких як Yakaboo та Книгарня «Є». Крім того, у новому році книга буде доступна в електронному, а також у форматі аудіо за донат.

У виданні автор перевертає уявлення про сервіс. 20 топових бізнесменів та керівників бізнесу поділилися своїм досвідом як побудувати клієнтоорієнтований та конкурентний бізнес в Україні. Героями книги стали Михайло Федоров (Дія), Володимир Поперешнюк («Нова Пошта»), Дмитро Деркач («Планета кіно»), ресторатори Алекс Купер та Савва Лібкін, архітектори Слава Балбек та Володимир Непийвода та інші.

У листопаді 2023 року книга «Більше ніж сервіс» Артура Лупашка отримала ґран-прі за вдале поєднання форми та змісту, потужну функцію галузевого лідера, формування нових стандартів, обʼєднання стейкхолдерів навколо спільних цінностей, сучасний дизайн і влучну тональність видання в межах конкурсу «Найкраще корпоративне медіа України 2023».

Також книга «Більше ніж сервіс» увійшла у ТОП-10 книг українських авторів за версією Readeat.

Заходи. Ми взяли участь у 55 заходах. З них провели 5 бізнес-бранчів за кордоном: 2 в Казахстані, 2 в Польщі, 1 на Балі, а також 2 закордонних вебінари – в Казахстані та на Балі.

Серед заходів, у яких ми брали участь: II АРХІТЕКТУРНО-БУДІВЕЛЬНИЙ BUSINESS FORUM, УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС, Invest Forum 2023 UA, BIG MONEY FORUM, RED Business Meeting тощо.

Соціальні ініціативи

Перший модуль навчального курсу «Підприємництво для військовослужбовців та членів їх сімей, що є пацієнтами Superhumans» був проведений 17-18 листопада 2023 року в готелі Graal resort та був спрямований на вибір ідеї для бізнесу та створення першого кроку до розвитку власного підприємництва.

Метою модуля було забезпечити учасників практичними навичками і знаннями, необхідними для вибору ідеї для бізнесу та початку розробки бізнес-плану.

Навчальні курси будуть регулярними та нададуть ще більшій кількості захисників та захисниць відновити сили.

Котеджне містечко PÓTAY (с. Яблуниця)

Цілі Ribas Hotels Group

Ціль для мережі готелів Ribas Hotels – стати брендом lovemark для всіх українців. Ми плануємо залучити 10 нових девелоперських проєктів. Це наша межа на рік, адже якщо брати більше проєктів, то це вплине на якість їхньої розробки та унікальність.

Ми прагнемо бути компанією, якій можна довірити будь-яку суму інвестицій. Для цього ми створюємо різні продукти: кооператив пайового типу для інвестування від $10 000, приєднуємо котеджі та кондоготелі, де можна інвестувати від $40 000 та більше, будуємо готелі під запит інвестора від $3 млн та вище.

Наступного року ми плануємо запустити клуб керівних компаній, який обʼєднає профільні компанії в Україні, Європі та Середній Азії. Також проведемо захід для готельних девелоперів та керівних компаній, які представлені в Україні, щоб вперше обʼєднати під одним дахом всіх ключових представників галузі.

Не забуваємо і про волонтерську місію. В наступному році Артур Лупашко планує направити понад 10 млн грн на потреби ЗСУ та збільшити підтримку центру реабілітації Superhumans та фондів «Повернись живим» і «Хвиля 91» завдяки донатам з проживання наших гостей, продажу книг та інших інтеграцій.

Нашою постійною ціллю є просування внутрішнього туризму в Україні. Для цього ми прагнемо розвивати якість готельних продуктів та послуг, спонукати інвестувати в будівництво нових готелів та туристичну інфраструктуру. А також мотивувати ставати на шлях підприємництва навіть під час війни.

Підписуйтесь на наш блог, щоб не пропустити новини ринку гостинності та нашої компанії!