Один з кращих технічних вишів України — Одеський національний політехнічний університет — відсвяткував свій 100-річний ювілей. У заходах, приурочених до святкування, взяла участь і команда керуючої компанії Ribas Hotels Group.

За сто років університет став провідним галузевим вишем країни. В ньому успішно функціонують 13 інститутів, 63 кафедри, 2 факультети і Центр післядипломної освіти.

На початку цього року на кафедрі обліку, аналізу і аудиту була відкрита нова спеціальність — облік і контроль у готельно-ресторанному бізнесі. Студентів і випускників цієї спеціальності прийматимуть на виробничу практику у всіх готелях мережі Ribas Hotels Group.

— Індустрія гостинності розвивається дуже швидко і потребує проактивних професіоналів, здатних адаптуватися та ефективно працювати в умовах реалій, що змінюються, — вважає генеральний директор керуючої компанії Артур Лупашко. — Дуже добре, що одеські виші оперативно реагують на цей запит ринку. Ми готові всіляко підтримувати нову спеціальність і вищу школу України в цілому.

На виставці-ярмарку, яка завершувала цикл масштабних святкових заходів, члени команди Ribas Hotels Group поспілкувались з представниками навчальної частини, викладачами і студентами вишу.

Багатьох студентів університету компанія Ribas Hotels Group вже готова приймати на практику і навіть на роботу.

— 60% нашого відділу маркетингу — це студенти, — підкреслює виконавчий директор компанії Андрій Маренчук. — Ї їх зарплати незрівнянно вищі за доходи однолітків в інших компаніях.

На виставці представники компанії зацікавились проектом студентів третього і п’ятого курсів кафедри комп’ютерної інженерії під назвою «Розумна теплиця».

Студент Олексій Наумов розповів керівниці PR-відділу компанії Галині Череднюк, як з допомогою спеціального обладнання теплиця сама контролює потрібний температурний режим, вологість та інші показники. Якщо відбувається якась зміна у системі, то на телефон власника надходить смс-повідомлення з інформацією про негаразди.

Студенти Інституту комп’ютерних технологій ОНПУ презентували пристрій, який значно полегшив би життя незрячих людей.

З допомогою мініатюрних датчиків руху на нього надходять сигнали про те, що попереду перешкода. Датчики розташовані таким чином, щоб людина отримувала інформацію про ситуацію перед нею і позаду неї. Поки що вони можуть зчитати дистанцію до об’єкта та його розмір. Проте живий це об’єкт чи ні — поки не визначають.

Студенти Одеського політеха першими в Україні стали учасниками міжнародних змагань серії Formula Student, виступаючи з командою «Формула Студент ОНПУ». Щороку студенти Інституту машинобудування університету розробляють і будують новий автомобіль класу Formula SAE.

Капітан команди ОНПУ Ігор Балтянський стисло розповів про те, як побудований процес роботи над болідами. Студенти беруть участь у проекті з 2011 року і за цей час отримали не тільки велику кількість нагород, але й обзавелися цілими відділами: технічним, економічним, рекламним.

А на цій моделі авто студенти їздили навіть по сходинках університету, влаштовуючи тест-драйв. Він просто створений для бездоріжжя або сафарі-турів.

Це лише дещиця презентованого, видимого, зображеного. Якщо ви чи ваші друзі захоплюєтесь туризмом, проектуванням, механікою і багато чим іншим та ставите собі запитання, куди піти вчитися, зазирніть на сайт ОНПУ.

Одеський національний політехнічний університет зростає і розвивається, випускаючи у світ сотні талановитих фахівців, які представляють Україну на міжнародній арені. Наша компанія рада надавати можливість його вихованцям застосовувати свої знання на практиці, пропонуючи роботу для студентів і випускників.