Ribas Invest у співпраці з Ribas Hotels Group утворює екосистему для інвесторів, що вкладають кошти у дохідну нерухомість. Бізнес-модель Ribas Invest передбачає рівномірний розподіл прибутку між всіма власниками. Нині в компанії є широкий вибір варіантів як в Україні, так і на Балі, включаючи апартаменти та котеджні містечка з різними термінами здачі та вартістю. В інтерв`ю Яна Кузнецова, сo-founder & CEO Ribas Invest, розповіла більше про можливості, які надає платформа.

Що таке Ribas Invest та які послуги вона надає?

Ribas Invest – платформа, яка допомагає інвесторам стати співвласниками або власниками дохідної готельної нерухомості у туристичних локаціях під управлінням готельного оператора Ribas Hotels Group. Варто зауважити, що ми маємо справу не лише з будівлями чи просто готелями, а з великим професійно розробленим планом, що включає аналіз як місцевості, так і регіону, його перспектив. Концепція кожного комплексу формується відповідно до особливостей локації та інтересів цільового гостя.

Який попит нині на дохідну нерухомість?

Сьогодні ринок активно розвивається, особливо після початку повномасштабного вторгнення. Найбільш динамічно цей процес протікає в регіоні Карпат і Закарпаття, де з'явилися та продовжують з'являтися сучасні концептуальні проєкти, що пропонують інвесторам готовий бізнес під ключ, в якому інвестор отримує все необхідне на момент здачі в експлуатацію: цікаву концепцію, що враховує прораховане фінансове моделювання, комунікаційну підтримку, ремонт, техніку, меблі тощо.

За яким принципом ви обираєте проєкти для Ribas Invest? Які параметри враховуються?

Ми працюємо виключно з проєктами, які пройшли ідентифікацію стандартів готельєра. Ribas Hotels Group вибирає для себе тільки найцікавіші і найперспективніші проєкти. Це підтверджується великим досвідом керування сьогодні – це більше 28 готелів у керуванні та понад 26 проєктів на стадії концепції. Завдяки цьому, Ribas Hotels Group правильно прораховує фінансове моделювання, формує дохідну частину, тарифи на проживання та витратну частину. Також розраховується резервний накопичувальний публічний фонд, який буде витрачатися на поточну амортизацію та майбутню реновацію. Все, що може бути не враховано, в кінцевому результаті може впливати на окупність. Тож у нашої компанії є досвід і розуміння цих нюансів.

Чи існують певні критерії чи умови, які потрібно виконати для того, щоб стати клієнтом Ribas Invest і скористатися вашими послугами з продажу нерухомості?

Наші інвестори насамперед обирають такий вид інвестування через фінансову складову. Так, ті, хто бажає придбати нерухомість для себе, і не мати обмежень щодо тривалості перебування в ній, не є нашими клієнтами, оскільки у нас не співпадають цілі, а щоб забезпечити прибуток комплексу як цілого фінансового організму потрібно дотримуватися певної бізнес-моделі. Адже ми маємо договір на керування, що надає інвестору 19 безкоштовних днів на рік, з яких 14 у низький сезон і 5 у високий, коли він може приїхати і відпочити, а також 19 додаткових днів зі знижкою в 50% на проживання, щоб зберегти стабільний дохід.

Візуалізація: готельний комплекс Ama Family Resort (Івано-Франківська обл., c. Поляниця).

Які інструменти та ресурси надає Ribas Invest своїм клієнтам для оптимізації процесу купівлі нерухомості?

У Ribas Invest ми можемо допомогти інвестору обрати інвестицію та проєкт для вкладання, і якщо у нього є потреба перепродати свій актив або реінвестувати у нові пропозиції, – це він дізнається безпосередньо від нас. У нього також є можливість впливати на процес, давати нам розуміння того, що він хоче бачити та в якому форматі. Не менш важливим є те, що після вкладення коштів у об’єкт, що будується, ми з інвесторами залишаємось на зв'язку. Наша компанія пропонує повний супровід як до моменту здачі, так і після.

Також у нас є мобільний додаток для інвесторів, в якому в реальному часі можна бачити обіг грошей, завантаження, стан комплексу тощо.

У скільки проєктів нині можна інвестувати через платформу Ribas Invest? Скільки об’єктів нині у процесі під’єднання до системи?

Ми пропонуємо 16 комплексів для інвестування. Також доступна можливість придбати відому франшизу глемпінгів Mandra Glamping та побудувати свій власний глемп. Mandra Glamping – це інстаграмні локації в різних куточках України спеціально для тих, хто хоче відпочити подалі від міської метушні. Якщо інвестор планує створити свій проєкт з бюджетом від $250 000, ми також готові йому допомогти. У цьому році активно працюємо над новими проєктами як в Україні, так і за кордоном, які незабаром будуть доступні для інвестування.

Фото: глемпінг Mandra Lavandiia (Одеська область, село Протопопівка, берег Хаджибейського лиману)

Крім того, у нас є проєкт мікроінвестування, де інвестор може стати співвласником дохідної готельної нерухомості, вклавши від $10 000 в комплекси, що входять до нашого кооперативу. Ми утворили кооператив, який придбав нерухомість у різних комплексах, таких як «АГАТ РЕЗОРТ & СПА» та Ama Family Resort, а також WOL.GREEN Polyana та Smart Hill & WOL.311 by Ribas. До цього кооперативу входять котеджі та апартаменти в різних об’єктах. Прибуток розподіляється відповідно до вкладеного відсотку коштів.

З переліком доступних об’єктів можна ознайомитись за посиланням.

Підписуйтесь на наш блог, щоб бути в курсі тенденцій ринку гостинності!