Якісні характеристики підібраних матеріалів і рішень – це основне, на що необхідно рівнятися в процесі ремонту номерів в апарт-готелі. Є думка, що за нього неодмінно потрібно «багато платити». Але не завжди це буває так. Для прикладу пропонуємо розібрати ключові рішення в двох різних за розміром пілотних номерах апарт-готелю WOL. Один з них площею 24 м2 включає об'єднаний коридор, кухню і зону для сну (20 м2), а також санвузол (4 м2), а другий, площею 34 м2, – окрему спальню (14,5 м2), кухню-студію з зоною для відпочинку (16,5 м2) та санвузол (3,2 м2).

Зона коридора

Вхідна зона в номері має безумовну значущість, і повинна забезпечувати комфорт гостям. Отже, при розробці рішень для неї, необхідно почати з дверей. Вони мають бути вогнетривкими та шумоізольованими, з відкидним порогом. Для готелів це вкрай важливо. Саме такі двері встановлено в номерах цього апарт-готелю. «У всіх своїх готелях ми використовуємо тільки двері, сертифіковані в 44 дБ по шумоізоляції», – говорить Артур Лупашко, засновник мережі готелів Ribas Hotels.

Також у цій зоні в номері розмістилися антресольні полички і шафа для одягу та взуття з вбудованим дзеркалом у повний зріст.

Кухня

Кухня в номерах поєднана з барною стійкою, щоб було зручно як готувати, так і їсти. Меблі в цій зоні було обрано від українського виробника. Кухня обладнана всією необхідною побутовою технікою перевіреного китайського виробництва.

Зона спальні

При плануванні спальні в апартаментах площею 24 м2 важливим критерієм було, щоб гість не бачив кухню з ліжка. Дизайнери спланували простір так, що з цієї зони буде видно телевізор і робочий стіл. Спальня відокремлена від кухні та вхідного простору барною стійкою і шафою.

Зона для сну досить мінімалістична – білі стіни та стеля. Ліжко – 1.6х2 метри. Замість тумбочок було обрано поличку з розетками та вимикачами світла. У номерах встановлені жалюзі день-ніч.

Санвузол

Оформити санвузол – це непросте завдання, до того ж на нього припадають основні витрати через сантехніку, підведення комунікацій, використання плитки тощо. В готелі WOL вийшло реалізувати цікаві рішення за вигідною ціною. Так, дизайнери використовували в номерах менш дорогий турецький аналог актуальної плитки Calacatta. Для такого типу житла, як апарт-готель, він є більш ергономічним і раціональним. Також у просторі використана сантехніка високої якості компанії KOLO. Завдяки чорно-білим рішенням вона виглядає як бренди найвищого рівня, такі як Zucchetti.Kos та ін.

Оздоблювальні матеріали

В обробці стін номерів були використані бамбукові шпалери. «Вони мають певний коефіцієнт розтягування, який дає змогу насамперед приховати всі дефекти, які виникають у нових будівлях під час усадки, і друге – їх просто зручніше використовувати, оскільки не потрібна така якісна підготовка стін», – розповів Олександр Верник, співзасновник будівельної компанії «Атмосфера», який займався реалізацією номерів. Вартість шпалер з роботами становить від 10$/м2.

У номерах була встановлена натяжна стеля. Так, як каже експерт, її зручно використовувати при новому будівництві. Вартість такої стелі з роботами становить від 7$/м2.

Для простору була обрана вінілова підлога – її ціна стартує від 2$/м2, однак для цих номерів використовували варіант трохи дорожче – 5$/м2. Головна перевага матеріалу – вологостійкість.

Освітлення

У номерах апарт-готелю є три джерела світла: стельовий, підвісні світильники, а також тонове освітлення, що розміщене в приліжкових бра.

Опалення

У просторі використовується електричне опалення. Це рішення обґрунтоване економічною вигодою завдяки установці електрообігрівачів у кожному номері, на відміну від котлів і прокладання труб до батарей, а також можливості регулювати температуру в кожному номері.

Меблі та фурнітура

Всі меблі в номерах вироблялися під замовлення українськими компаніями. Однак техніка та фурнітура були створені китайською компанією у кращому співвідношенні ціна/якість.

«Меблі для апарт-готелю – це продукція комерційного призначення, що має заробляти. Так, формується певна потреба в тому, щоб їх фасад був стійкий до механічних впливів, фурнітура була надійною, а всі матеріали, які використовуються, були екологічними, терпимими до вологи та сонця», – говорить Олександр Сорока, засновник меблевої компанії Soroka studio design, що виготовила меблі для номерів апарт-готелю WOL.

«Якщо Ви плануєте будувати або робити ремонт в апартаментах, які купили під здачу, враховуйте потреби та планку очікувань споживачів. Наразі найдешевші меблі та недорогий ремонт можуть призвести до того, що кожен рік Ваш апартамент буде здаватися дешевше, оскільки матеріали будуть зношуватися. Так, сумарна вартість за 1 м2 вищеописаного ремонту в номері-студії апарт-готелю WOL на дві спальні становить від 570$/м2. Однак гість, поживши там місяць або рік, обов'язково розповість своїм знайомим, і це спровокує зростання ціни за апартамент. Тому вибирайте якісні матеріали та перевірених підрядників, це дуже важливо», – резюмує Артур Лупашко.

Дивіться повний відеоогляд у новому випуску Ribs Rooms: https://www.youtube.com/watch?v=DI4KCrt9QOM&t=737s 

Підписуйтеся на наш блог, щоб не пропустити новини сфери гостинності!