Будівництво нових готелів – це завдання, що вимагає великих зусиль та уваги до найдрібніших деталей. Кожен куток та елемент інфраструктури має відповідати вимогам не лише комфорту, а й стилю, розкоші та найсучаснішим стандартам. Розглянемо як реалізується ідея створення готелю під ключ у Ribas Hotels Group.

Етапи створення готелю

Спочатку виділимо основні етапи створення готельних закладів. Отже, готель під ключ створюється у декілька етапів:

Перед тим, як починати будівництво, потрібно докладно продумати кожен аспект проєкту. Пошук локації – це перший крок, який визначає всю подальшу роботу. Якщо ділянки немає, ми допомагаємо клієнту її знайти, використовуючи наші бази, варіанти рієлторів та партнерів. Якщо місце вже визначене, працюємо з ним. Це ключовий етап, адже всі наступні кроки залежать насамперед від локації.

Коли місце обране, ми розробляємо маркетингову й архітектурну концепції, з огляду на потреби й очікування цільової авдиторії:

Бізнес-планування – останній крок першого етапу, де ми розраховуємо інвестиції та оцінюємо окупність проєкту. Детально прораховуємо доходи та витрати, визначаємо стратегію розвитку проєкту.

На другому етапі ми займаємося реалізацією проєкту. Наша компанія співпрацює з архітекторами та дизайнерами для створення ідеального образу готелю. Також у нас є архітектори в команді та навіть власне дизайн-бюро TEMO. Варто зауважити, що участь у всіх етапах проєктування готелів забезпечує відповідність усіх рішень концепції проєкту, що є фундаментом готелю.

Комплектація готелів під ключ – це важливий етап, де ми обираємо та координуємо постачальників для всього, що потрібно для нормального функціонування готельного комплексу. Від меблів до посуду – кожна дрібниця важлива для створення неповторної атмосфери.

На фото: готель Ribas Karpaty (Буковель).

Нарешті, довгоочікуваний момент – введення в експлуатацію готелю. Він займає декілька місяців до та після запуску проєкту та включає: збір команди, перевірку всіх інженерних систем готелю для того, щоб все працювало як потрібно, приймання об'єкта від будівельників, навчання команди, маркетинг, PR, запуск готелю та ресторану.

На нашому досвіді, коли реалізацією та розробкою концепції готелю займаємось не ми, часто нам доводиться проводити «роботу над помилкам», щоб проєкт запрацював за нашими стандартами і гарантовано приносив прибуток. Прикладом об’єкта, який ми взяли вже збудованим, є готель DIDUKH Eco-Hotel & SPA в Буковелі. Так, коли ми зайшли в проєкт, деякі аспекти концепції готелю були нереалізовані. Наприклад, поняття «сімейного готелю». Виявилося, що не всі номери відповідали безпековим стандартам для дітей до 6 років. Тому нам довелося переглянути концепцію проєкту і звернутися до іншої цільової авдиторії. Загалом також номерний фонд можна було зробити інакшим, врахувати локацію.

Та наразі ми активно проєктуємо другу фазу, в якій внесемо зміни до концепції, щоб привернути нову авдиторію. Наші покращення включають у себе розширення технічних приміщень та інші необхідні модифікації для поліпшення обслуговування гостей та забезпечення ефективної роботи персоналу.

На фото: готель DIDUKH Eco-Hotel & SPA (Буковель).

У чому полягає вигода для власника в залученні однієї компанії?

Щоб уникнути помилок і зайвих витрат, ефективним рішенням є залучення однієї компанії, яка б відповідала за весь цикл проєкту – від початкового концепту і проєктування до будівництва та досягнення повної окупності. Наприклад, такий підхід ми успішно реалізуємо в готелі Ribas Karpaty у Буковелі, де ми взяли на себе повну відповідальність за всі аспекти проєкту та його успіх.

Під час створення готелю під ключ важливим аспектом є технологія, яка визначає успішність проєкту на кожному етапі. Порушення технології може призвести до великих фінансових втрат, адже залученість кількох підрядників, не пов’язаних єдиним керівництвом, можуть призвести до пропуску важливих деталей або прийняття неправильних рішень.

Додатково залучення однієї компанії дозволяє власнику готелю мати одного контактного партнера, з яким можна розв`язувати всі питання та спілкуватися протягом усього процесу. Це спрощує комунікацію та дозволяє уникнути непорозумінь між сторонами. Але важливо, щоб повноваження керівної компанії дозволяли приймати операційні рішення самостійно.

Наприклад, проєкт готелю Ribas Karpaty став прикладом такого підходу. Тут Ribas Hotels Group відповідала за кожен етап – від концепції та проєктування готелю до запуску. Він на 99% спроєктований правильно: всі площі є ефективними, немає надлишкових витрат. До того ж готель працює краще, ніж ми планували це в бізнес-плані. На вкладені кошти він дає понад 10% окупності.

Ми завжди пропонуємо інвесторам, які планують співпрацювати з нами у будівництві готелю, завітати до Ribas Karpaty, щоб переконатися, що ми маємо досвід у проєктуванні та будівництві готелів.

На фото: готель Ribas Karpaty (Буковель).

Будівництво готелів: ціна питання

Для створення готелю власнику потрібно мати від $50 000 до $150 000 на один номер, включаючи всю необхідну інфраструктуру. Так, готель зі 100 номерами може обійтися у $5-15 мільйонів. Крім того, варто розуміти, що процес будівництва зазвичай займає від 2 до 4 років.

Під час будівництва готелю керування витратами відіграє важливу роль. У компанії Ribas Hotels Group ці аспекти не лише важливі, а і є ключовими пріоритетами на кожному етапі розробки та реалізації проєкту готелю.

Перед початком співпраці ми підписуємо документи, в яких детально розписані гарантійні зобов'язання, але головна гарантія успіху – це репутація компанії. Ribas Hotels Group дбає про свою репутацію, надаючи найвищі стандарти сервісу.

Управління витратами під час реалізації проєкту також є важливою складовою успіху. Необхідно ретельно планувати та контролювати всі витрати - від проєктування і до комплектації. Ribas Hotels Group надає підтримку власникам готелю у створенні служби замовника, що включає технагляд, спеціаліста із закупок та фінансиста. Такий підхід дозволяє власникам не тримати на контролі безліч процесів, а довірити операційні задачі перевіреним співробітникам.

Ribas Hotels Group працює на ринку майже 10 років. Компанія має досвід у створенні готельних проєктів, ми маємо в портфелі 10 реалізованих під ключ об’єктів. Наша команда має перевірену базу підрядників і сьогодні є лідером ринку. Експертиза Ribas Hotels Group дозволяє створювати якісні проєкти та сприяти відбудові України.

Підписуйтесь на наш блог, щоб бути в курсі тенденцій ринку нерухомості!